En uppskattad present
Inga-Lill och Mats Gulliksson tyckte om det humoristiska anslaget i Shen Yuns föreställning på Cirkus. (Foto: NTDTV)


Läkaren Mats Gulliksson från Uppsala bjöd sin Inga-Lill på Shen Yuns föreställning på tisdagen. Det var en present som gick hem.

Det har varit fantastiskt! Väldigt vacker koreografi, vackra färger och vackra människor, sade hustrun i den två timmar långa föreställningens paus.

Maken kom på idén att gå på Shen Yun när han fick en annonsbilaga för showen med sin dagstidning:

– Jag hade aldrig hört talas om föreställningen tidigare och tänkte: Varför inte? Det verkade spännande att se den.

Trots att Kina är så annorlunda såg han en hel del likheter med Sverige:

Det medmänskliga och humorn förstår man även om det är ett annat språk och en helt annan kultur, sade Mats Gulliksson, som också tyckte att det var intressant att lära sig mer om Kinas historia i showens olika nummer.

Även Inga-Lill Gulliksson uppskattade att ta del av de historiska berättelserna, varav hon kände till en del sedan tidigare. Hon arbetar som lärare och såg den pedagogiska tanken bakom hur framförandena byggdes upp så att åskådaren förstod handlingen – trots att det inte används några ord på scenen, förutom de båda presentatörernas inpass mellan numren.

I ett nummer lekte och busade några munkar. I ett annat visade en lärare hur man faktiskt ska bete sig, och tänka på sanning, godhet, tålamod i det man gör. Sedan kom det folk från det kinesiska kommunistpartiet och hävdade att hon inte fick säga det hon tyckte. Hon tyckte sig se en politisk aspekt i showen.

Den hade en fin humoristisk touch och det gläder oss verkligen att få ta del av detta, sade hon innan paret gick för att se den andra akten.