En "storslagen" kulturupplevelse i New York
Maud Moore (till vänster), från Riverdale, är juristassistent på en advokatbyrå. Hennes väninna Mary Toure (till höger) från Yonkers Moore sade: ”Den var otrolig, enastående, jag kan inte komma på tillräckligt många adjektiv för att beskriva den. Jag ville inte att den skulle ta slut. Vi kommer absolut att se nyårsföreställningen på Radio City nästa månad.” (Dayin Chen/Epoch Times)


I Holiday Wonders fylls scenen av vacker klassisk balett, hänförande koreansk folkdans och uppfriskande krigstrummor från Tang-dynastin. Samtidigt skapar Divine Performing Arts orkester en alldeles särskild musiksammanslagning genom att placera fioler och trumpeter vid sidan av traditionella kinesiska instrument såsom den tvåsträngade erhu och gong.

– Det var vackra bilder, vackra dräkter, vacker musik, sade John Orefice från Westchester, NY.

– Den var fantastisk. Jag uppskattade allt! Otroligt – jag har aldrig sett något liknande tidigare, sade Radhames Villona från Bronx.

– Den kinesiska dansen var mest utmärkande med sin elegans och de vackra rörelserna. Det var otroligt. En fantastisk upplevelse, sade Adolf Seltzer från Manhattan.

Föreställningen skapas av över hundra artister vars kulturella framträdanden inte går att hitta någon annanstans, enligt vissa kinesiska kritiker – inte ens i fastlandskina – där mycket av Kinas gamla kultur försvann under kulturrevolutionen på 60- och 70-talet. Divine Performing Arts, som består av dansare, sångare och orkester, tillerkänns därför återupplivandet av Kinas förlorade kultur.

– Det är den bästa föreställning du någonsin kommer att hitta. Tang-trummorna är min favorit. De är så kraftfulla och verkligen bra. Det är så vackert – jag kan förstå varför Tang-dynastin var så mäktig, sade Sven Olausson, från Sverige som var på besök i New York.

– Det var enastående – obeskrivligt. Jag älskar den. Jag ser den varje år, sade Juan Cruz, från New York.

– Den var toppen! Jag älskade den och jag tänker komma tillbaka. Vi fick biljetterna från vårt jobb för att gå och se hur den var och sedan berätta för de andra. Jag kommer säga till mina arbetskamrater att den var toppen, sade Alicia Shc från Brooklyn.

Översatt från engelska