En spontan läkning


När jag 1999 föreläste om barnens minnen från tidigare liv på Edgar Cayce Foundation i Virginia Beach i Virginia, berättade en tårfylld mamma berättelsen om hennes son.

Efter att ha hört mig tala om liknande fall blev hon övertygad att hennes son Edwards medfödda hälsoproblem läkt spontant när han mindes sitt tidigare liv.

När Edward var ett spädbarn hade han alltid svårt att svälja. När han lärde sig att prata kunde han peka på sin hals och klaga, ”mitt skott gör ont, mitt skott gör ont!” (”My shot hurts”, på engelska betyder: ”take a shot” också att ta en spruta) Hans föräldrar antog att han jämförde smärtan i halsen med att få en injektion i armen – troligen den enda fysiska smärtan som han kände till.

När han var tre år blev föräldrarna oroliga när de såg en stor utväxt på pojkens hals. Specialistläkaren sade att Edward hade en en cysta mellan sköldkörteln och tungan – en medfödd abnormitet – vilken måste avlägsnas så fort som möjligt. Han sattes då upp för operation.

Kirurgen krävde att Edward först skulle få operera bort halsmandlarna och att han skulle komma tillbaka för att ta bort tumören några veckor senare. Men efter tonsillektomin berättade den unge Edward för sina föräldrar att han inte behövde den andra operationen eftersom hans kula försvunnit. Föräldrarna antog att sonen var lite förvirrad efter operationen och sövningen så de lät honom prata vidare utan att ta någon större notis om det.

Sedan blev hans tal ännu konstigare: Edward berättade att när han tidigare hade varit stor, hade han varit soldat i Frankrike och hetat James. Han sade att hade verkligen varit för ung för att slåss i krig – han var bara arton år – (en ovanlig kommentar från ett barn på fyra år) och att han hade varit frusen, hungrig och ensam.

En kall och regnig dag, medan han och hans soldatvänner traskade genom leran, hade ett skott träffat honom bakifrån och fastnat i halsen. Den fyraårige Edward gav därefter sin pappa, som är läkare, en exakt klinisk beskrivning på hur det är att dö med en skada från en kula i halsen.

Under de följande dagarna berättade han sin historia på nytt. Edwards föräldrar var förvånade över realismen i berättelsen – och chockade över att finna att tumören inom några dagar helt och hållet försvann.

Edwards kirurg var ytterst förvånad över denna spontana läkning av tumören och förväntade sig fullt och fast att den skulle komma tillbaka. Men nu har över tio år gått och den har inte kommit tillbaka.

Källa: Carol Bowmans bok, Return From Heaven, HarperCollins, 2001, omtryckt med tillåtelse.

Fotnot: Carol Bowman är en av den växande grupp terapeuter med specialitet inom tidigare liv, vilka tror att en terapi bör innefatta patientens tidigare liv. Medvetenhet om dessa trauman, särskilt dödstrauma, kan hjälpa läka en persons psykiska och fysiska problem. Hennes första bok, Children’s Past Lives publicerades av Bantam Books 1997.

Översatt från originalartikel