'En ny politisk stjärna'


Från 29 mars till 1 april 2007 blev New Yorks fullmäktigeledamot John Liu eskorterad på en resa i Kina tillsammans med sex ledare för kinesiska sammanslutningar i New York. 

Resan, som påannonserades av den Kinas statsstyrda nyhetswebb Xinhua, planerades av Lu Cheng som är ledare för Shandongs förening för provinsens New York-bor. Cheng är också ordförande för de kinesiska organisationesledarnas förbund, en grupp som har nära band till KKP och som ofta är en röst för partiets propaganda och ideologi.

KKP:s medier hade en tung bevakning av Lius Kinaresa, både före han kom dit och under besöket. Medierna förde fram honom som den ”nya politiska stjärnan”. Även KKP-kontrollerade medier i USA rapporterade om resan.

Liu turnérade runtom i Kina, träffade några av KKP:s högt uppsatta tjänstemän i olika städer. Den 30 mars träffade han Liu Xu Yousheng, vd för fullmäktiges kontor för kinesiska angelägenheter i utlandet, vilket är ett av tre kontor som står under KKP:s centralkommittés United Front-departements direkta order. Mötet täcktes av oräkneliga kinesiska nyhetsmedier utomlands, inräknat China Press och Phoenix TV.

Fullmäktiges kontor för kinesiska angelägenheter i utlandet som Yousheng är vd för, agerar som mellanhand mellan United Front-departementet och KKP:s ambassader och konsulat i utlandet. Konsulaten och ambassaderna kan också skicka vidare United Fronts order till KKP-kontrollerade föreningar , studentgrupper och affärsgrupper i andra länder.

Den 31 mars tilldelades John Liu ett pris av nära tio medier, däribland Phoenix TV, World Journal och China News. Priset som kallades ”Världen är vacker på grund av dig/ Pris till kineser som har inflytande i världen”, överlämnades till Liu på universitetet i Peking.översatt från engelska:

http://en.epochtimes.com/n2/world/investigative-report-united-front-flushing-6052.html’