En miljon röster kommer till tals
Advokaten Clive Ansley lämnar några av de dryg en miljon namnunderskrifter som efterlyser ett slut på förföljelsen av Falun Gong till den amerikanske kongressledamoten Dana Rohrabacher i USA:s huvudstad den 20 juli 2008. (Foto: Jeff Nenarella/Epoch Times)


Det senaste halvåret har en miljon namnunderskrifter samlats in i en global kampanj som uppmanar den kinesiska regimen att upphöra med sin förföljelse av Falun Gong innan OS börjar. En symbolisk stapel med petitioner från 127 länder presenterades inför USA:s kongressledamot Dana Rohrabacher vid en stor manifestation 18 juli på Capitol Hill.

Rohrabacher menade att president Bushs beslut att närvara vid Peking-OS öppningsceremoni ”helt och hållet sänder ut fel budskap” till de kinesiska ledarna.

– Vi hade inte åkt till OS och suttit i samma bås som Adolf Hitler och vi borde inte åka till Peking och sitta i båset med personer som förtrycker och mördar Kinas folk, sade kongressledamoten.

Det var Koalitionen för utredning av förföljelsen av Falun Gong (CIPFG), en organisation bestående av icke-utövare såsom politiker, advokater, läkare, journalister och kändisar, som startade namninsamlingen i januari i år. Petitionens 1 080 100 underskrifter representerar drygt 800 olika regeringsnivåer. Det slutgiltiga resultatet kommer att presenteras för FN, EU och välkända människorättsorganisationer.

När CIPFG:s nordamerikanske ordförande, människorättsadvokaten Clive Ansley, framförde det symboliska urvalet av signaturer beklagade han att media i allmänhet fortsätter att ignorera det han kallar ”de värsta människorättskränkningarna och illdåden sedan nazisternas förintelse”, med en speciell hänvisning till den kinesiska regimens brott att stjäla och sälja organ från Falun Gong-utövare.

Andra talare anklagade världssamfundet för tystnad i frågan.

– Inför inget annat land står den internationella gemenskapen tyst och tolererar sådana uppenbara och systematiska förbrytelser mot förpliktigande avtal, som inför de som det kinesiska kommunistpartiet begår, sade Erin Weston, koordinator för regeringsrelationer i jubileumskampanjen i USA.

Manifestationen hölls för att markera den nionde årsdagen av förföljelsen av Falun Gong i Kina, med talare från 14 människorättsorganisationer, inräknat Freedom House och Amnesty International och fem kongressledamöter.

Med tre veckor kvar till OS den 8 augusti presenterade många av talarna bevis för att människorättssituationen i Kina faktiskt har försämrats sedan 2001 då Peking tilldelades spelen, och att de fortsätter att förvärras när spelen närmar sig.

– Otroligt, säger kongressledamoten Ilaena Ros-Lehtinen om det dokument som Amnesty International erhållit, vilket avslöjar ett direktiv från Kinas allmänna säkerhetsminister, Zhou Yongkang, i november 2007, att på hemmaplan och utomlands ”slå hårt” emot ”fientliga krafter” såsom etniska separatister, religiösa extremister, våldsamma terrorister och ”heretiska organisationer som Falun Gong som ägnar sig åt destabiliserande aktiviteter”.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/world/one-million-voices-heard-1362.html