En märklig hjärttransplantation i Changchun
(Foto: Kevin Lee/Getty Images)


Changchun Eveving News rapporterade den 4 mars 2006 om en anmärkningsvärd hjärttransplantation som ägde rum i närheten av Changchun.

Den 27 februari anlände 28-årige Xie Baoshi från Zhejiangprovinsen med flyg tillsammans med sin yngre bror med till Jilins Andra universitetssjukhus i Changchun.

På planet upprätthölls hans liv med en syrgasapparat. Efter att ha blivit inskriven på sjukhuset fick han diagnos om obotlig hjärtmuskelinflammation och att den enda behandlingen skulle vara en hjärttransplantation. 28 februari, den andra dagen av Xies sjukhusvistelse fann sjukhuset ”mirakulöst” ett passande hjärta och beslutade att omgående genomföra en hjärttransplantation.

Artikeln avslöjade inte närmare var man funnit hjärtat. Den säger bara att kl 10.00 den 28 februari tog sjukhusets avdelningschef för njursjuka en ambulans för att komma till donatorn som fanns cirka fem mil bort. Inom 10 minuter hade han tagit ut hjärtat från en man, lagt det i en skyddsreagens speciellt framtagen för hjärtan, sedan skyndat tillbaks till sjukhuset i en hastighet kring 180 km/h. Tre timmar senare började hjärtat från den döde mannen slå i Xie Baoshis bröst.

Ordföranden för sjukhuset hävdade stolt: ”Vårt sjukhus har gjort den första lyckade hjärttransplantationen i Changchun, vilket är det första fall av en hjärttransplantation som genomförts av läkare från vår egen provins”.

En bekymrad läsare från Changchun påpekade emellertid baserat på allmänt medicinskt kunnande, att om man lyckades samla ihop 100 människor från hela världen som avlidit under en och samma dag så skulle bara ett hjärta passa. Läsaren ville veta hur de kunde köra till ett ställe 50 mil bort inom en dag och finna ett passande hjärta?

http://www.theepochtimes.com/tools/printer.asp?id=41301