En kvinnas berättelse om varför hon lämnade kommunistpartiet
(Foto: AFP / Frederic J. Brown)


Mitt namn är Pang Junmin. Jag föddes den 12 oktober 1971. Jag arbetade på en statlig fabrik i Henanprovinsen. Jag blev ett offer för det kinesiska kommunistpartiets (KKP) familjeplaneringspolitik och därför förklarar jag mitt utträde ur KKP:s ungdomsförbund offentligt.

Jag gifte mig den 11 juli 1994. Min första son, Yang Kuo, föddes den 16 mars 1996. Han var handikappad från födseln på grund av sjukhusets försumlighet. Min man och jag fick kämpa med att mata och vårda honom. När min son dog, led också jag svårt av en allvarlig sjukdom.


(Foto: AFP / Frederic J. Brown)

(Foto: AFP / Frederic J. Brown)

Enligt KKP: s familjeplanering är jag berättigad att få ett andra barn, men den lokala familjeplaneringens myndighet avslog min ansökan. De tvingade mig att använda spiral. Min son blev bara svagare och svagare och jag började bli orolig att han skulle dö i förtid innan han blivit vuxen. Jag ville gärna ha ett barn så därför tog jag i hemlighet bort spiralen i april 2003 och blev snart gravid igen. Jag gick under jorden och gömde mig i en by i nästan åtta månader.

Jag födde mitt andra barn i december 2003, och redan innan jag hunnit lämna sjukhuset hade den lokala familjeplaneringens tjänsteman fått reda på det och begärt att sjukhuset skulle sterilisera mig mot min vilja. Jag blev både arg och upprörd. Min svärmor mådde också mycket dåligt när hon fick höra vad som hänt. Det var inte allt. Stadens tjänstemän tvingade också fabriken där jag jobbade att avskeda mig och minska på min makes lön till hälften. Jag blev tvungen att ta olika konstiga jobb.

Utan adekvat vård dog min äldsta son i augusti 2006, bara tio år gammal. Det blev en svår chock för mig, men samtidigt insåg jag hur ondskefullt kommunistpartiet är. De genomför sin familjeplaneringspolitik i Kina vilket har orsakat oräkneliga liknande tragedier. I ett sådant land förlorar människorna sin värdighet, sin frihet och till och med rätten till att föda barn. Vi har ett gammalt talesätt i Kina: Kom inte till ett land i kaos. En oordnad stat blir inget hemvist. Med hjälp av andra flydde jag från Kina i september 2008.

En stor skillnad mellan Kina och USA är Kinas enpartistyre. Kommunistpartiets (KKP) makt härrör inte från folket och har därmed ingen tillsyn från folket och de kan göra som de vill över hela landet och döda människor utan kontroll.

Min historia är ingen isolerad tragedi i Kina. Bara genom att störta KKP:s styre kan liknande tragedier undvika att upprepas. Jag gjorde en hel del forskning och fann att tragedier på grund av familjeplaneringen har varit vanligt under partiets styre. Om KKP får fortsätta att styra kommer sådana här saker att hända om och om igen. Som svar på en uppmaning från en Falun Gong-utövare, bestämde jag mig för att lämna Ungdomsförbundet offentligt. KKP kommer inte att leva länge till. Låt oss lämna det så snart det går och bidra till dess undergång. 

Översatt från engelska:
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17010/