"En kinesisk kommunistmobb - inte i mitt land"
Den kinesiska mobben hotade en Epoch Times-fotograf: ”Vi ska döda dig!” (Foto: Sonja Bryskine/Epoch Times)


Föreställ er att ett främmande lands regering organiserar en hatfylld mobb för att trycka ned politiskt oliktänkande – hemma på din gata.

En surrealistisk händelsutveckling har gjort det uppenbart att det finns en oinbjuden gäst i Flushing, i Queens, New York. Den senaste tiden har många nyhetsrapporter fastställt bortom rimligt tvivel att det kinesiska kommunistpartiet (KKP), genom den kinesiske generalkonsuln Keyu Peng i New York, hjälpt till att organisera och uppvigla en arg mobb för att störa, skrämma och attackera kinesamerikaner som fredligt framfört krav på politiska reformer i Kina.

Attackernas början sammanföll med efterdyningarna av jordbävningen i Sichuan i Kina. Propaganda spreds bland den kinesiska befolkningen och media med desinformation som påstod att Falun Gong-utövare störde hjälparbetet efter jordbävningen.

Jag var på plats den 17 maj då mobben agerade för första gången. Under ett möte som firade att människor lämnar KKP och organisationer kopplade till partiet samlades en stor, arg mobb på andra sidan gatan. Den dagen uppgick antalet människor som lämnat KKP till 37 miljoner. Folksamlingen uppgick till ungefär 500.

När polisen spärrade av den allt större och ilsknare folkmassan gick det upp för mig att det var något som inte stämde. De skanderade arga slagord på kinesiska, skrek och hötte med nävarna samt gjorde tummen ner mot de högtalare som användes under mötet.

Någon kastade ruttna apelsiner och så kastades en glasflaska över gatan som slog ned och splittrades ungefär en halvmeter från där jag stod. En del av människornas ansikten var så arga, så uppretade att de var högröda. Små barn stod där med sina föräldrar, härmade deras hatfyllda gester och upprepade deras oanständiga slagord fyllda av svordomar.

Jag fick senare veta att slagorden var riktade mot den andliga metoden Falun Gong, vars utövare de senaste fyra åren drivit ett center för att lämna KKP i Flushing.

Dessa Falun Gong-utövare har drivit centret eftersom de genom egna smärtsamma erfarenheter förstår att KKP är ansvarigt för förföljelsen av en nation och generationer av kineser. Falun Gong är en av de grupper som förföljs mest skoningslöst och hjärtlöst av KKP, så det är givet att de vill uppmana andra att lämna en så hänsynslös organisation.

Det är inte överraskande att en kontroversiell fråga som att lämna ett politiskt parti lockar en motståndsgrupp. Men denna grupp samlades så snabbt och med sådan ilska att till och med en tillfällig betraktare kunde känna att något inte stämde. Veckan efter mötet rum har liknande händelser ägt rum på samma plats eller i samma område.

Jag har bara varit i Kina en gång, 2002 då jag reste till Peking för att vädja om ett slut på förföljelsen av Falun Gong. Jag fördes bort av polis medan jag gick på en gata nära Himmelska fridens torg, kvarhölls i 34 timmar, och deporterades sedan på grund av att jag var en Falun Gong-utövare. Den där dagen i Flushing kändes det inte som att jag var på en trottoar i mitt eget land. Jag fick samma känsla av irrationellt tyranni som jag upplevde under min fångenskap i Kina.

Folket i Kina måste anstränga sig för att tänka själva eftersom de lever under en despotisk regim som överhuvudtaget inte bryr sig om grundläggande mänskliga rättigheter – inte ens tankefrihet. Att denna anda av mentalt och själsligt slaveri kunde nå ända in i mitt land och sprida skräck och oro i hjärtat av vårt samhälle innebär att KKP har en starkare närvaro här än amerikaner vill erkänna.

KKP har alltid varit en organisation som uppviglat till våld, hat och mord och detta har visats under de senaste sextio åren.

Men det här är inte Kina. I det här landet existerar inte frihetens välsignelse för att skydda dem som förföljer andra. Landets lagar skapades för att skydda och försvara rättvisa friheter, som yttrandefrihet, mötesfrihet och religionsfrihet. En mobb som organiserats och dirigerats av en främmande politisk grupp har ingen plats i detta land, vare sig på gatorna i Flushing eller någon annanstans.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-27/71047.html