"En gudomlig medvetenhet, en andlig aspekt"
Dansaren Triana Gregory såg Chinese Spectacular i Edmonton den 6 maj. (Sherry Dong/Epoch Times)


Trinia Gregory, professionell dansare sedan åtta år, såg Chinese Spectacular i Edmonton den 6 maj.

– Jag tyckte verkligen om att de tog med den gudomliga medvetenheten, det andliga aspekten och den andliga sidan. Det är väldigt upplysande.

– Jag tycker mycket om färgerna och koreografin. Kvinnorna är så vackra. Och det är väldigt stor variation. Jag tyckte om de olika rörelserna, de använder hela kroppen och de är mycket graciösa.

Trinia har framförallt dansat jazz, stepp, balett och fri stil. Hon började sin dansträning 1989.

– Jag tycker om hur de blandade volter och bakåtvändningar, och så tycker jag om det traditionella, de har mycket av den traditionella stilen, som i gamla Kina. Jag vet inte så mycket om Kinas historia, men utifrån det jag vet och mina erfarenheter av landet kan jag i föreställningen se den traditionella kinesiska stilen. De kinesiska människorna har för mig alltid varit mycket artiga, mjuka och vänliga. Och jag kan se att det kommer fram genom kvinnorna. Du vet, när kvinnorna gjorde sina bakåtvändningar hörde man dem inte ens röra golvet, de är så mjuka.

Trinia kom till föreställningen eftersom hon alltid ser sig om efter dansgrupper och uppträdanden.

– Jag vill alltid se vad andra gör. Jag tycker mycket om färger, ljud och ljus, och att känna efter hur ett uppträdande påverkar mig. Nästa gång är det jag som tar på mig dansskorna och det är viktigt för mig att skapa en show som gör att människor känner någonting inuti.

Trinia berättade att föreställningen gav henne ”idéer och inspiration” för sitt eget skapande.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/news/8-5-7/70352.html