“En fullkomlig upplyftande upplevelse”
Medina har ett långt förflutet inom musik. (Foto: Epoch Times )


Shen Yun Performing Arts andra föreställning vid Dorothy Chandler Pavilion i the Music Center, Los Angeles, berörde Omega Medinas hjärta på djupet. Omega Medina är välkänd inom musikbranschen.

– Jag förväntade mig verkligen inte att bli så imponerad! Jag trodde att det skulle vara mycket, mycket bra, men jag fick med mig en känsla av att ha blivit en bättre människa! Jag tror att det är på grund av nivån på den utsökta skönheten. Färgerna är verkligen häpnadsväckande! Att se hur diciplinerade de är, vilken förmåga de här dansarna har, du vet, de utför de här väldigt svåra rörelserna. Koreografin är vacker och grafiken tyckte jag var så intressant. Det var så väl inkorporerat i den stora bilden. Jag tyckte helt enkelt att det var en fullkomlig, uppbyggande upplevelse av den mänskliga anden, sade Medina under VIP-mottagningen efter Shen Yuns framträdande.

Medina har en gedigen bakgrund inom musik. Först gick hon ut från Hartt College of Music med höga betyg, och fortsatte sedan vid The Julliard School (en av världens främsta skolor för utbildning av musiker, dansare och skådespelare, belägen i New York). Hon är också skolad sopransångerska och har sjungit både solo och opera. Sedan arbetade hon hos The Recording Company där hon var Senior Manager för klassisk musik för the Grammy Awards. Just nu arbetar Medina vid the Business Advisory Council of Young Musicians Foundation, samt leder juryn i Carter Larsen Hollywoods pianotävling.

Eftersom hon har hängt med i underhållningsbranschen under så många år kände sig Medina uppfriskad av att få uppleva något som inte är kopplat till den nutida populärkulturen.

– De tog mig helt enkelt till ett ställe dit jag inte kommer så ofta i vår populärkultur. I vår världsliga kultur. Det var så förfinat och kultiverat att jag bara känner mig rikare. Rikare på ett bra sätt.

Medina uppskattade många dimensioner av artisteriet och säger:

– Det som verkligen sticker ut är hur hela framförandet hänger samman, hos dansare och sångare. Sceneriet, kläderna, allt fungerade tillsammans. Och det gav mig en förtrollande upplevelse.

– Visuellt är färgerna så lugnande och samtidigt livfulla. Jag tyckte att hela framträdandet var strålande designat. Jag känner mig som en bättre människa, eftersom det inte bara talar till mitt intellekt utan också till mitt hjärta. Jag känner mig som en bra människa för att ha upplevt denna magnifika tillställning. Det är bildande, det var helt enkelt något extra för mig, säger Medina.

På frågan om varför Shen Yun rörde hennes hjärta svarar Medina:

– Jag tror att det till viss del kommer av färgernas lugnande effekt. Jag tror också att det beror på utförandet och skapandet av danserna. De är så eleganta. När rörelserna är graciösa kan de bättre tas emot. Det är inte hårt, det är inte grovt. Det är inte aggressivt på sättet att det skulle vara vulgärt. Nej, det är på en högre nivå.

Ett genomgående koncept i kinesisk kultur som Medina såg hos artisterna är att genuin skönhet kommer inifrån.

– Skönheten är medfödd, den kommer inifrån och det kan man se. Det genomsyrar allting och kommer genom rörelsen. Det kommer genom att hela alltet koreograferas och utförs på bästa, skickligaste sätt. De gör det bara, jag tror publiken känner sig så mycket mer upplyft. De bildar publiken. Jag känner mig helt enkelt välsignad. Får man säga så? Jag känner mig helt enkelt välsignad att ha fått se den här nivån, den här kalibern av framträdande, säger Medina.

Medina uppskattade också andra aspekter av Shen Yun.

– Det var så roligt att se att Tibet var representerade. Mongoliet. Det här ser man inte annars, och jag var i Kina för ungefär ett och ett halvt år sedan.

Hon fortsätter:

– Artisteriet i det här är det som väckte, skulle jag vilja säga, musan i mig, du vet. Nivån på artisteriet och utförandet. Ja, allting var så välgjort och så vackert.

Sedan 1949 har Kinas auktoritära styre försökt att förstöra kinesernas sanna, traditionella konstformer, och Shen Yun Performing Arts målsättning är att återuppliva det förlorade kulturarvet.

Shen Yun Performing Arts är medvetet oberoende av det kinesiska styret och kan just nu inte resa till Kina, men hoppas göra det i en nära framtid. Medina tycker att det är viktigt att Shen Yun reser till Kina.

– Vi måste hitta sätt att ordna så att folk i Kina (det finns över en miljard människor där) kan uppleva vad vi här, som har friheter som vi ibland tar för givet, kan uppleva. Jag menar, det här är något som står över och bortom politik eftersom det är konst. Konst överstiger politik, den är gränslös. Det här är konst. Alla borde ha rätten att se och få uppleva konst, säger Medina.

Slutligen säger Medina:

– Allting var häpnadsväckande! Jag kan inte vänta till nästa år. Jag vet inte, jag kan inte föreställa mig vad de kommer att göra nästa år men jag kommer att vara här så jag ska ta reda på det. Helt enkelt underbart. Tack! Det är en ära att få se talang av denna kaliber och jag önskar bara att alla kommer att fortsätta att vara fokuserade, eftersom budskapet är mycket tydligt. Tack!

Shen Yun kommer att framträda i Los Angeles i Dorothy Chandler Pavilion vid the Music Center mellan den 5:e och 14:e februari.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/

http://stockholm-show.se/

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/29226/