En förståelse efter Shen Yun: "Människor borde behandla varandra väl"
Baekmark såg föreställningen i Århus. (Foto: Yvonne Kleberg/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts etablerades för tre år sedan och har blivit världens främsta företag inom kinesisk dans och musik. Den vill återge nytt liv till den traditionella kinesiska kulturen genom att bjuda publiken på en resa i skönhetens tecken.

Shen Yun har redan uppträtt på många av världen största scener och varje år är de på världsturné i Europa, Nord Amerika, Oceanien och Asien.

Århus, Danmarks näst största stad fick i år besök av det turnerande företaget. Den 9 mars hölls den  första  av Shen Yuns två föreställningar i Danmark på Musikhuset i Århus och publiken var förväntansfull.

Baekmark, som anlände med sin man, gjorde tidigare affärer med antika möbler, danska designmöbler och orientalisk konst, i synnerhet kinesisk, vilken hon är särskilt förtjust i.

Hon berättade att hon älskade showen:

– Jag njöt av den väldigt mycket. Den var så vacker och uttrycksfull.

Dansnumret ”Yifolkets dans” var hennes favorit. Yifolket är en etnisk grupp som bor i södra Kina och de är välkända för sin passion för dans och musik. I det här dansnumret gjorde de färgstarka dräkterna i regnbågens färger ett starkt intryck på publiken.

Baekmark tyckte också om sången ”Tveka inte längre”. Även om hon inte förstod orden i sångtexten hindrade det inte henne från att njuta av sopranens enastående röst.

Föreställningen var både underhållande och även utbildande, ansåg hon.

– Jag lärde mig att människor borde behandla andra väl. … Vi föds alla nakna till världen och inombords är vi alla lika.

Showen slutade med två inropningar och en lång stående ovation.

Stephanie Lam bidrog till den här artikeln.

Epoch Times är stolt sponsor av Divine Performing Arts 2009 World Tour. För mer information besök: