En föreställning med många dimensioner
Linda Sjöberg och Tony Valdelid var tacksamma att de fick tag i biljetter till Shen Yuns extraföreställning den 3 april. (Foto: Mimmi Svensson/Epoch Times)


En föreställning med många dimensioner att ta till sig, tyckte Linda Sjöberg och hennes man Tony Valdelid, efter att ha sett Shen Yuns Chinese Spectacular på Cirkus i Stockholm den 3 april.

– Jag tycker det var fantastiskt med alla färgerna, musiken, språket. Bilderna bakom, det var fantastiskt. Det blev många dimensioner att titta på. Jag går på ganska många teatrar, operor och liknande men det här var det bästa jag har sett, sade Linda Sjöberg, som är mycket intresserad av konst och kultur och själv målar akvareller.

De hade svårt att få biljetter till de tidigare föreställningarna och var därför tacksamma för extraföreställningen.

– Jag kommer att maila ut till alla jag känner att gå och se föreställningen nästa år; missa den inte , säger Linda.

De båda trumnumren, ”Trummorna vid Tanghovet” och ”Segertrummor”, samt den ”Mongoliska skåldansen” gjorde starkast intryck, liksom öppningen ”De himmelska konungarnas nedstigande”.

Mellan numren gick ridån ner, vilket de tyckte gjorde föreställningen spännande.

– Det var ju väldigt häftigt, för man vet ju aldrig vad som händer när ridån går upp igen.

Tony Valdelid arbetar som svetsare. Han upplevde att det berättades en kinesisk historia genom föreställningen och att han fick uppleva något han aldrig upplevt förut.

Linda jobbar med handikappanpassning inom Stockholms kommun. Det var många samverkande delar som skapade en sammanhållen helhet, upplevde hon.

– Jag är ju intresserad av sminkningen, kläderna, paletterna och den totala helheten, så jag fick en extra dimension till det hela.