En fest för ögat
Den tidigare modellen Romanitza (till vänster) visar sina kläder vid New York Couture Fashion Week. (Foto: Dayin Chen/The Epoch Times)


New York Couture Fashion Week startades 2005 av Andres Aquino med syftet att göra modekollektioner som vanligtvis har en begränsad utgåva tillgängliga för visning och inköp. Till skillnad från andra modevisningar, där platserna är reserverade för personer inom modeindustrin och media, är New Yorks modemässa tillgänglig för allmänheten.

New York Couture Fashion Week hade sin vintervisning i februari. Designers från Libanon, Rumänien, Kuwait, Indien, Dominikanska republiken, Italien och USA visade sina arbeten och olika lyxkollektioner och klänningar för speciella tillfällen samt smycken. Modemässan är tre dagar lång med shower, musikaler och artistframträdanden av berömda musiker som violinisten Alex Markov.

En som var med för första gången var Jean Fares, modedesigner från Libanon. Han visade färgglada och välarbetade kollektioner av kvälls- och bröllopskläder, med namnet ”Levande energi”. Kläderna var generöst utsmyckade med spetsar och gjorda av natursilke.

– Jag använder endast natursilke till mina klänningar och det är mycket viktigt för mig att följa naturen. Den här kollektionen är för unga, energiska och eleganta kvinnor från var som helst i världen, sade Jean Fares.

När han tillfrågades om hur hans djärva klänningar togs emot i det muslimska samhället, förklarade Jean Fares:

– Du vet att de här är till för att synas. Det finns några kunder som har beställt dem – och de är från arabländerna – och det finns de som är mer konservativa, och de vill ha vissa förändringar. Vi kan göra det – vi kan göra vilka modifieringar som helst, om det är bra för kvinnan.

Förutom att vara oerhört populär i Mellanöstern, har Jean Fares nyligen visat sin kollektion på modeshower i Europa och i USA. Jan har också designat klänningar för många deltagare i skönhetstävlingar.

Bland de designer som tidigare har varit med i New Yorks modevecka finns Romanitza – en framgångsrik designer från Rumänien. Den tidigare modellen Romanitza öppnade ett eget modehus år 1991 och var med i New York för första gången 2007.

Eleganta och okonventionella ger Romanitzas klänningar den moderna kvinnan uppmärksamhet genom en kreativ design och bländade kombinationer av tyger.

Marissa Marie Wilhem i den moderna akrobatgruppen Aerialduo som underhöll på modevisningen, hade möjligheten att se klänningarna som visades upp:

– De var så vackra! Du vet, du går till affärer och du ser samma saker överallt. Dessa är så eleganta och så fantastiska! När jag ser på dem vill jag vara en liten flicka som leker att jag klär upp mig. De är så vackra!

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-6/66973.html


En smak av Brasilien: Romanitzas rygglösa klänning visas upp på partyn i Rio. )Dayin Chen/The Epoch Times)

En smak av Brasilien: Romanitzas rygglösa klänning visas upp på partyn i Rio. )Dayin Chen/The Epoch Times)


Behagfullt för damer med näsa för fina detaljer och volanger. (Foto: Dayin Chen/The Epoch Times)

Behagfullt för damer med näsa för fina detaljer och volanger. (Foto: Dayin Chen/The Epoch Times)