En familj lovsjunger Shen Yun
Familjen Mockerl älskade Shen Yuns framträdande i Dresden. (Foto: Maria Zheng/Epoch Times)


Familjen Mockerl från Freiberg, en stad nära Dresden, besökte Shen Yun Performing Arts föreställning i Dresdens Kulturpalast.

Marina Mockerl kommer ursprungligen från Ryssland och studerade dans som liten. Detta har hon fört vidare till sina barn som också studerar dans.

Hela familjen hade kommit för att se föreställningen, som var utsåld. Marina och hennes man Steffen, deras två döttrar Katrin och Alexandra, och sonen Georg.

Marina Mockerl berättade om vad hon upplevde som mest imponerande.

– Jag tyckte koreografin var mycket imponerande. Hela föreställningen är så nära en. Jag fick lust att hoppa upp och applådera flera gånger, säger hon.

Ett av barnen säger:

– Vi har aldrig sett något liknande. Det var verkligen inte av denna världen!

Foldrarna som informerade om Shen Yuns framträdade hade utlovat vackra dräkter, berättelser från det forna och det nutida Kina och en sant unik, traditionell kinesisk kulturföreställning.

Alla nummer förstärktes av bilder av kinesiska landskap med hjälp av en toppmodern bakgrundsprojektion och en orkester som kombinerar österländska och västerländska instrument.

– Jag njöt verkligen av bilderna i bakgrunden. Det här var verkligen fantastiskt, säger Steffen Mockerl.

På tal om de danser som framfördes var mamman och barnen imponerade av Shen Yuns koreografi.

– Som vi ser det är dansarna alldeles som en enda kropp. Och livfullheten, karisman jag kan se i deras ansikten och mimiken och gesterna är så synkroniserade.

Synkroniseringen ger en bild av hela gruppen som får en att önska att man var en del av det, säger Marina Mockerl.

– Det ligger så mycket arbete bakom för att nå den nivån av framförande. Det tycker jag är häftigt. Jag tror inte att det här kan uppnås på kort tid. De uttrycker sådan glädje i dansen. Alla ler, de har en sådan livfullhet, sade den 13-åriga dottern.

Hennes far håller med helt och hållet och tillägger att deras livsglädje smittar av sig på publiken.

Marina Mockerl kommer in i samtalet:

– Dansen kommer till dem med en sådan enkelhet. Man kunde tro att vem som helst kan göra det här. Men, jag vet att bakom det här ligger många år av daglig träning.

– Det är som om de gled och ger intrycket av att de står på en anordning som rör dansaren framåt, säger den yngsta dottern.

Den äldre dottern säger tyst och tankfullt:

– Kvinnorna rör sig mjukt och männen är mycket kraftfulla.

– Yin och yang i total harmoni, tillägger hennes mamma.

– Det är koncist. Danserna är korta och man blir inte uttråkad. Varje rörelse betyder något. Hos en del dansföreställningar skulle man kunna korta ner repertoaren, men här finns inga onödiga rörelser. Allt är kort och precist. Det här framträdandet är verkligen mycket professionellt, avslutar Marina Mockerl.

Dima Suchin var reporter.

Epoch Times är mediapartner för Shen Yun Performing Arts. För mer information, se

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/33580/