"En del inslag är nästan terapeutiska", säger manager
Susan Kjærgaard (tv) kom tillsammans med Lonnie Kjørgaard till Musikens hus i Århus. (Foto: Yvonne Kleberg)


Shen Yun Performing Arts gav sin andra föreställning i Århus på påskaftonens eftermiddag. Till showen hade Susan Kjærgaard kommit tillsammans med Lonnie Kjørgaard. De hade denna soliga dag åkt från Silkeborg som ligger en timmas resväg ifrån Århus.

Susan hade tillsammans med sin make köpt två biljetter till föreställningen som julklapp, en till hennes far och en till Lonnie.

– Vi letade efter något som skulle bli en annorlunda upplevelse. När vi sökte efter det, fann vi Shen Yun och vi tänkte att det skulle kunna vara intressant därför att det definitivt är mycket annorlunda och från en annan kultur. Det skulle vidga våra vyer. Därför valde vi detta.

Nu blev det Susan och Lonnie som kom till föreställningen. Det blev en föreställning med glädje och färger och där det fanns en historia bakom varje akt, kom de båda fram till.

– Showen är mycket intressant för den är så annorlunda och en del av inslagen är nästan terapeutiska på grund av färgerna och den är verkligen mild. Den ger ett mycket gott intryck.

Susan Kjærgaard som tävlingshoppar, är den drivande kraften på ett hästträningscenter där hon är delägare och manager. Kan hon ha någon nytta av att ha sett Shen Yun i sitt arbete med hästarna?

– Jag vet inte om jag har några särskilda idéer, utan hela det övergripande begreppet om medveten närvaro och att känna dig själv och lyssna till sig själv, är inspirerande. Särskild för mig som arbetar med hästar så behöver jag själv vara lyhörd. Om du tar med dig frustration och irritation till arbetet då går det oftast inte bra, särskilt inte när vi tränar en häst som har beteendeproblem.

Det är ju en sanning som kan gälla även för alla människor.

(Intervjuad av Yvonne Kleberg)

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYun PerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5 april klockan 14.30, 6 april klockan 19.30 och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april klockan 19.30. 

För mer information om föreställningarna i Sverige: http://sv.shenyunperformingarts.org/