En borgmästare som John Liu


John So hette den förste kinesiska borgmästaren i Melbourne, Australien. Han är ytterligare ett exempel på hur en västerländsk politiker fått specialbehandling i Kina. John So gjorde ett Kinabesök 2007 och resan var liksom Lius planerad och arrangerad av chefen för en utlandskinesisk förening i New York.

Under sin visit i Peking fick So ta emot samma pris som Liu – ”Världen är vacker tack vare dig/ Priset till kineser med inflytande i världen”. Det rapporterades flitigt om honom i de KKP-kontrollerade medierna, vilka benämnde honom som ”världens bästa borgmästare” på samma vis som de kallade John Liu för den ”nya politiska stjärnan”.

Liu och So har intagit liknande position gentemot Falun Gong-utövare. John Liu vägrade ge dem sitt stöd när de attackerades i Flushing av kommunistiska ”mobbar” och ställde sig på förövarnas sida, utan att vilja lyssna på sakfrågan.

Efter händelserna i Flushing citerades Liu i China Press och Ming Daily då han påstod att Falun Gong-utövarnas protester mot förföljelsen av Falun Gong ”besvärade medborgarna” och ”störde friden i grannskapet”.

2003 förbjöd So Falun Gong-utövare att deltaga i den årliga Moomba-paraden i staden där han bor. Bannlysningen sades kort bero på att han ansåg att Falun Gong-utövarna var ”för politiska”. Anklagelserna om att ”vara politisk” är en standardfras i KKP-propagandan i deras förföljelse av Falun Gong. 

Den 7 april 2004 dömde Victorian Civil and Administrative Tribunal John So till böter på 200 000 dollar för hans agerande, och han fick order om att offentligen be Falun Gong-utövarna om ursäkt. Efter den händelsen blev So medlem i ”rådet som marknadsför United Fronts arbete” i Kina.

översatt från engelska:http://en.epochtimes.com/n2/world/investigative-report-united-front-flushing-6052.html