Eleganta och behagfulla artister
Associate professor Villy B Iverson vid Danmarks tekniska universitet, gladde sig åt Shen Yun. (Foto: Linda Wu / Epoch Times)


Under Shen Yuns andra dag i Danmark lyste solen och krokusarna strålande med gula, blå och vita blommor i parkerna runt Musikens Hus där Shen Yun Performing Arts gav sin andra show.

Villy Baek Iversen är associate professor vid Institutet för Fotonik vid Danmarks tekniska universitet. Han är i sitt arbete van vid energier i eller nära det synliga området. För professorn och övriga publiken gjordes idag det osynliga synligt i en av Shen Yuns akter.

– Det glädjer mig mycket att se det här, säger Villy B Iversen om föreställningen.

Professorn berättar att han varit i Peking många gånger, där han besökt Pekings universitet i sitt arbete. Han menar att på grund av de många minoriteterna i landet har kulturen i Kina har fått en sådan bredd.

Några som fått känna på något från den kinesiska kulturen är Henrik och Lise Andersen. De känner en kinesisk dam i Århus som är kinesisk läkare och som gör akupunktur. Det var denna dam som tipsade paret Andersen om Shen Yuns föreställning

Numera är de äkta makarna fria från arbetet i det egna företaget, de har tagit pension. Tidigare hade de ett internationellt företag som importerade tunga saker i sitt jobb, nämligen granit från Indien och Kina

– Jag anser att de kinesiska artisterna är bland världens förnämsta. De är så eleganta och behagfulla. De kombinerar sitt andliga tänkande med rörelser och så uttrycker de det så fantastiskt, säger Lise Andersen som var mycket imponerad av föreställningen.

Paret Ulrik som båda är ingenjörer såg för andra året i rad en Shen Yun show. De har hört att Shen Yun återupprättar den kultur som fanns i det gamla Kina och att det som visas är såsom kulturen en gång var ämnad att vara.

– Showen är mycket imponerade och mycket professionell. Vi sade just att det är mycket bra att få se olika sorters dans från Kinas olika regioner, berättar Karin.

– Det är en mycket unik erfarenhet och om man vill veta lite mer om Kina, Kinas bakgrund, är det här en bra introduktion, anser Dan.

I ett sällskap var alla eniga om att föreställningen var underbar, fantastisk och med vackra färger. Jättebra helt enkelt. Niels, som själv tävlingsdansat i sin ungdom, kände energin inombords när dansarna rörde sig över scenen, särskilt de kvinnliga. De var väldigt fokuserade och det var som om hela scenen böljade.


Lise och Henrik Anderssen imponerades av artisternas förmåga till uttryck (Foto: Pirjo Svensson / Epoch Times)

Lise och Henrik Anderssen imponerades av artisternas förmåga till uttryck (Foto: Pirjo Svensson / Epoch Times)


Här är gänget som Niels kom med. Erwin Bulow Light med fru Gitte, Kirsten och Niels Svane (från vänster till höger) (Foto: Yvonne Kleberg)

Här är gänget som Niels kom med. Erwin Bulow Light med fru Gitte, Kirsten och Niels Svane (från vänster till höger) (Foto: Yvonne Kleberg)