Ekonomichef på Bryssels Nationalteater: "Jag är verkligen mycket imponerad" av Shen Yun


Efter 10 shower i Frankrike hade Shen Yun Performing Arts Touring Company premiär i Belgien tisdagen den 29 mars. Den New-York baserade Shen Yun, kommer att ge sex föreställningar med ett helt nya program för 2011, på National Theatre i centrum av den politiska huvudstaden Bryssel, till en kosmopolitisk publik i den stora europeiska staden.

Bland publiken på premiären fanns Jean-Pierre Braine, ekonomichef på Nationalteatern. Trots hans regelbundna och sedvanliga närvaro vid stora föreställningar på teatern, som är en av de mest prestigefyllda teatrarna i Belgien, kom han nästan förstummad ut från föreställningen.

– Jag är mycket imponerad. Jag väntade mig verkligen inte en show som denna, sade han.

Jean-Pierre Braine sade att han hade blivit förvarnad av den tekniske ledaren som deltagit i repetitionerna. Braine hade fått höra att Shen Yun var annorlunda än de vanliga showerna, mycket väl medveten om att Nationalteatern har funnits i mer än 65 år.

– Jag talade med husets tekniske ledare, precis innan showen och han sade: ‘Du kommer att se på nivån när det gäller videoklippen, något sällsynt, en perfekt timing’.

Ett intryck som bekräftades vid avslutningen av showen två timmar senare.

– Först och främst, finns den här enorma energin, en vackert färdigställande, en mycket fin organisation, och koreografin som blandas med videon är extremt välgjord.

– Koreografin, med så många dansare, är mycket vältajmat. Detta måste utgöra en gigantisk uppgift med förberedelser och koreografisk timing, tillsammans med utbildning av de manliga och kvinnliga dansarna. Eftersom rörelserna de utför måste vara ganska krävande för kroppen och att göra dem med en sådan intensiv takt och upprepning, det är verkligen mycket imponerande!

Om ett ord kunde sammanfatta Shen Yuns föreställning, sade Braine att det skulle vara, ”glädje”.

Eftersom ”det är kultur och den visar glädje, är den verkligen ett nöje att skåda. Detta gav oss tillfredställelse, vi uppskattade varje ögonblick.”

– Precis som tekniske ledaren hade sagt, ”vi har sällan sett något sådant! ”

Braine hade bjudit med sin syster till showen, utan att vara riktigt säker på om hon skulle uppskatta Shen Yun på grund av skillnaderna mellan den europeiska och den traditionella kinesiska kulturen.

Hans rädsla försvann snabbt, för efter de allra första minuterna föll systern för Shen Yun-artisternas charm.

– Jag är mycket imponerad, sade hon, av farten, föreställningen, noggrannheten och precision av alla rörelser, deras leenden och deras humoristiska små blinkningar ibland. Jag tyckert verkligen det är häftigt, verkligen! Det är en magnifik show, fulländad, det finns ingen dödtid. Den är fantastiskt, jag har aldrig sett något liknande.

Sammanfattningsvis till alla dem som fortfarande tvekar att gå och se Shen Yun, slutade hon med en enkel rekommendation:

– Jag skulle säga, gå och se den, du kommer att få en trevlig överraskning!

Zhang Yue rapporterade.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre artistkompanier som turnerar samtidigt runtom i världen.

Shen Yun Performing Arts kommer att uppträda på Cirkus i Stockholm den 24, 25, 26 och 27 april.

För ytterligare information se hemsidan www. ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts

Översatt från engelska.