Ekonomichef: ”Mycket proffsigt och engagerande”
Anna-Lena Svensson. (Foto: Epoch Times)


Med kort varsel kom Anna-Lena Svensson, ekonomichef vid ett större byggföretag i Stockholm, för att se den sista och extrainsatta föreställningen av Chinese Spectacular. Hon tyckte det var väldigt roligt att nu få gå på showen som hon sett och hört mycket om.

På bästa tänkbara plats mitt på parkett avnjöt hon tillställningen och träffade dessutom en väninna med det gemensamma intresset – kampsport – på teatern. Anna-Lena säger att hon ogärna missat en taekwondoträning de senaste åren – för det är så roligt. Hon har grönt bälte med blått streck. Hon kunde till och med känna igen några moment och fina handrörelser i föreställningen därifrån.

– Artisterna var verkligen graciösa.

Extra roligt tyckte hon det var med solfjädern som användes som vapen av den kvinnliga presentatören.

Anna-Lena tyckte att presentatörerna var roliga och undrade om det var nya i alla länder.

– Hon pratade ju jättebra svenska, fantastiskt bra. Dom var väldigt bra. Fint att få lite förkunskaper innan det satte igång, sade hon.

För Anna-Lena har det asiatiska intresset varit långvarigt och för många år sedan reste hon med den transibiriska järnvägen till Kina, konstaterande att det är mer exploaterat nu förtiden.

– På den tiden fanns det bara cyklar och någon enstaka bil, det är säkert tvärtom nu säger hon finurligt leende.

Asien är ju alltid Asien och det speciella är ”maten som ju är gudomlig”. Själv har hon dock upplevt språkförbistringen på en kinesisk restaurang där de ovetandes beställdes in något ”oätligt”, under skratt serverades det till slut något bättre av personalen.

Självklart slås hon av de vackra kostymerna, Havsnymferna och trumnumren och tycker att det är fantastiskt med erhun och dess två strängar. Något annat som hon uppskattar är textningen till sångerna på den stora projicerade bakgrundsduken. Om det säger Anna-Lena:

– Tack och lov behövde man inte kunna kinesiska.

Över lag är hon imponerad av helheten och koreografin, hon tycker bara att det är synd att den endast visas på två ställen i Sverige, hon hade gärna sett att den visats på fler platser med tanke på att det är långt för många att åka.

Hon upprepar att det var roligt att se Shen Yuns föreställning och till sin mamma kommer hon att säga:

– Proffsig, verkligen jätteproffsigt. Mycket, mycket proffsigt och engagerande!