Ekonom: "Jag blev rörd in i hjärtat"
Radkiewicz och Osmowska blev imponerade av musiken. (Foto: Roger Luo/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts har kommit till Polen, vilket också betyder slutet på Europadelen av deras världsturné 2010. De New York-baserade artisterna framträder vid Teatr Wielki, Polens andra största operahus och ett av de största i Europa. 

Bland de många som inspirerades under kvällens föreställning, den 14 juni, fanns Jolanta Osmowska, som är ekonom och egenföretagare i Lodz. Hon såg Shen Yun tillsammans med Radkiewicz som arbetar på ett försäkringsbolag.

Både Osmowska och Radkiewicz blev imponerade av musiken. Det här året ackompanjeras artisterna av Shen Yun Performing Arts Touring Company Orchestra som kombinerar forntida kinesiska instrument med mer moderna västerländska som en hjälp i att återge Kinas 5000-åriga kultur för den västerländska publiken. 

Osmowska blev rörd av färgerna och också av “de kvinnliga dansarnas skönhet”.

Hon berättade om sin uppskattning för den traditionella kinesiska kulturen:

– Det man ser är mycket karakteristiskt. Man ser att den här kulturen handlar om att förena naturen med inre upplevelser som sker i det här landet som vi inte vet så mycket om. Det är mycket avlägset från oss, vi är mycket olika. Där finns en stor ödmjukhet. Man får se att till och med idag kan man leva i harmoni med naturen.

Osmowska berömde föreställningen ytterligare:

– Jag är så fascinerad av dräkternas färger, som bäst reflekterar det som sker i naturen. Jag blev mycket imponerad av det. 

Hon tyckte speciellt mycket om “den traditionella Miao-dansen med silversmyckena” och utbrast “Jag blev rörd in i hjärtat”. Det här numret speglar en av Kinas äldsta etniska grupper när de dansar i sina utmärkande huvudbeklädnader, med plisserade kjolar och klingande bjällror som ytterligare förstärker den unika rytmen och estetiken. 

Radkiewicz kommenterade andra saker han tyckte om i föreställningen:

– Jag tycker om österländsk poesi… Otrolig skönhet hos de kvinnliga dansarna och danserna också, för att inte tala om de manliga dansarna.

-Det var ett sant nöje.


Ewa Wladlowicz-Sikora är advokat och såg Shen Yun tillsammans med Danuta Rapiejko som är åklagare inom bankindustrin och driver en advokatbyrå. (Foto: Roger Luo/ Epoch Times)

Ewa Wladlowicz-Sikora är advokat och såg Shen Yun tillsammans med Danuta Rapiejko som är åklagare inom bankindustrin och driver en advokatbyrå. (Foto: Roger Luo/ Epoch Times)

Wladlowicz-Sikora reflekterade:

– Jag har alltid varit intresserad av världen, särskilt världen som ligger långt bort. Jag kom hit eftersom jag var nyfiken. Det var ett sant nöje att se föreställningen…mycket rörelse och en så stark rytm.

Rapiejko tyckte också om föreställningen och sade:

– Jag är mycket nöjd med föreställningen, mycket färger, väldigt fina danser, den mjuka rörelsen över scenen.

Hon tänkte på den unika blandningen av kinesiska och västerländska traditioner skapade av Shen Yuns orkester och tyckte det var ”skönt att höra på” och tillade:

– Jag blev nyfiken på vilken riktning musiken skulle ta, traditionell kinesisk musik är inte lätt att acceptera för det europeiska örat. Men jag tyckte om musiken. 

Reporter: Hanna Szmytko.

Shen Yun Performing Arts gav ytterligare två föreställningar vid Teatr Wiekel, den 15-16:e juni. För mer information besök hemsidan ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska:

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/37408/