Egyptens sista kung om Shen Yun: ”Så mycket skönhet”
Fouad II, den siste kungen av Egypten, "hade en underbar kväll" på Shen Yuns premiär den 25 februari, i Genève, Schweiz. (Foto: NTD Television)


Shen Yun Performing Arts startade sin Europaturné 2016 med de snöklädda topparna av Mont Blanc i bakgrunden, och genomförde den första av många föreställningar i Europa i Bâtiment des Forces Motrices i Genève, Schweiz, torsdagen den 25 februari.

Bland publiken på Shen Yuns premiärföreställning fanns det en särskilt framstående gäst som njöt av danskompaniets föreställning: Fouad II, den siste kungen av Egypten.

Prins Ahmed Fouad Farouk blev monark redan under sin barndom, 1952, efter att hans far kung Farouk I hade abdikerat i samband med den egyptiska revolutionen. Hans regeringstid kom till ett abrupt slut mindre än ett år senare, när Egypten blev en republik. Hans familj flydde till Schweiz, som blev Ahmed Fouads nya hem.

Trots att han varit borta från sitt hemland så länge, förutom enstaka besök, är Ahmed Fouad fortfarande djupt engagerad i sitt gamla rike.

Annan gammal kultur

Men på torsdag kväll, fördjupade han sig i kärnan av en annan gammal kultur, en som han sade att han skattar mycket högt.

– Jag är en stor beundrare av kinesisk kultur och kinesisk historia. Jag tillbringade en underbar kväll här och jag tackar [Shen Yun] från mitt hjärta, sade Ahmed Fouad.

Ahmed Fouad utövar själv kampsport och är intresserad av den kinesiske filosofen Konfucius lära. Han sade att han anser att Kina var ”långt före resten världen, under en lång tid”.

– Jag gratulerar det underbara danskompaniet som jag såg ikväll, alla scendräkterna, de exceptionella dansarna, och musiken, sade han.

Fridfullt sinne

Shen Yun, som har sin bas i New York, syftar till att återuppliva Kinas gudomligt inspirerade kultur. De reser runt om i världen varje år och visar upp klassisk kinesisk dans i kombination med orkestermusik, hundratals färgglada dräkter och animerade bakgrunder .

Dans- och musikkompaniet visar den traditionella kinesiska kulturens skönhet genom berättelsebaserade danser och sångframträdanden med prisbelönta sångare.

Efter att ha sett ”så mycket skönhet” i Shen Yun, går publiken därifrån med ett fridfullt sinne, tillade Ahmed Fouad.

NTD Television och Omid Ghoreishi rapporterade.

Shen Yuns Europaturné 2016 fortsätter med kommande föreställningar den 9-10 mars, i Aix-en-Provence, Frankrike. Truppen kommer till danska Århus 12 – 13 april.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.

Kampsportare gillade Shen Yuns klassiska dans