Du kan förbereda ditt barn inför skolstarten


Blir det “hurra!” eller ”buua”-rop när ditt barn åter ska börja i skolan?

Om du stannar upp och tar en titt märker du att för unga barn, kommer skolstarten att vara ett slut på alla saker som gör sommaren rolig: inga mer långa dagar vid badet, vara uppe länge på kvällen, eller ha på sig vad man vill. Istället, måste de säga hej då till familjen och vänner, göra sig redo att aktivera huvudet, samt att få dagar med fullspäckade scheman.

Men varför inte ändra på den här utsikten och göra återgången till skolan till en fest? Man kan spela spel för att göra deras sinnen redo, och man kan ha ett ”skolstartskalas” dagen innan skolan börjar.

En förändring i aktiviteterna kan bringa en förändring i hela attityden. Och en förändring i attityden kan bringa en förändring i resultaten. Det kan få igång barnens entusiasm för skolan och de kommer då också att lägga ner mer energi på sina studier.

Till att börja med, istället för att göra ett stort svart kryss i kalendern första dagen i skolan, kan du planera ett kalas för barnen i grannskapet för att fira de kommande klasserna. Bjud in familjemedlemmar och få dem att prata om gamla roliga minnen från sin skoltid. Baka en kalastårta och spara en bit som du kan ta med till läraren. Ha med ett skolrelaterat tema, som betygskort där alla betygen är VG på dem, som presenter på kalaset eller som inbjudningskort. Ge VG för varje försök i olika spel på ett bakgårdskalas. Med aktiviteter som att äta munkar som hänger i snören, leka fånga lyra med ärtfyllda påsar, eller gissa antalet gelébönor i en burk, så kan dina barn få den nödvändiga hjärngymnastiken som förbereder dem för skolan.

Därefter, planera en familjeutflykt för att titta på en lokal fotbolls- eller innebandymatch och heja på de lokala lagen. När sommarträningarna börjar, ta dit dina barn – det kanske kan få dem intresserade av någon idrott.

När du gör de förberedande inköpen, lägg inte en massa pengar på skolutrustning som inte behövs. Om möjligt, skaffa en lista från skolan i förväg och köp endast den utrustning som finns med på listan – det finns ingen anledning till att skräpa ner skolbänken med sådant som ser fint ut, men är värdelöst. Spendera istället de extra pengarna på en fin tröja eller mössa, eller den perfekta skjortan, något som får ditt barn på glatt humör, av att ha det på sig i skolan. Eller, om han eller hon inte är intresserad av kläder, köp en fin bok. Kom också ihåg att kolla med biblioteket eller bokaffären i ditt område, för att se om de har några börja-skolan-aktiviteter.

Andra förslag kräver en del disciplin. För att ändra deras biologiska klockor tillbaka till ett skolschema, ändra gradvis till en tidigare läggningstid när dagen för skolstarten närmar sig. Att ändra deras läggningstider kräver mycket ansträngning, men det är faktiskt väldigt avgörande. Samtidigt som du planerar för den gradvisa förändringen, kan du också visa på fördelarna med att ha bra tidsöversikt för ditt barn.

Utöver detta, kan att spela ord och sifferspel vara en rolig utmaning för dina barn, speciellt när de går från att försöka lära sig spelet, till att ta poäng i det. För att få idéer till spel, så finns det ordpussel-böcker, likväl som traditionella familjespel.

Om du lägger ner lite ansträngning för att återgå till en bra läggningstid och lär dem pedagogiska spel, så kommer dina barn att få se att hårt arbete inte är något som ska undvikas. Det är något som hela familjen får glädje av.

Översatt från engelska:
http://www.theepochtimes.com/n2/life/gearing-up-for-school-how-to-get-your-child-prepared-60700.html