Dresdens förre borgmästare: Perfekt, imponerande och otroligt
Roland Nedeleff förre borgmästaren i Dresden (Foto: Jason Wang/The Epoch Times)


Dresden, Tysklands vackra konst- och kulturstad har badats i sol i över två veckor, som i väntan på att Kinas femtusenåriga kultur och tradition skulle föras dit av Shen Yun Performing Arts 2009 World Tour.

Det New Yorkbaserade företaget tidigare känt som Divine Performing Arts kom för en enda föreställning den 14 april på Kulturpalatset. 

Dresden är huvudstad i delstaten Sachsen, belägen mellan Tyskland, Polen och Tjeckien, och som ligger intill floden Elbe. Staden är berömd för sitt rika kulturarv. Många historiska byggnader antingen klarade sig under andra världskriget eller har återuppbyggts.

Bland publiken fanns Roland Nedeleff en framstående och välkänd person i Dresden.

Roland Nedeleff var den förste borgmästare i Dresden efter återföreningen 1989 då östra och västra Tyskland blev ett land. Han och hans fru beundrade kvalitén på föreställningen av världsklassartisterna.

– Mitt intryck är mycket positiv, vi hade förväntat oss en viss unikhet men inte till den här omfattningen. Det innebär att min fru och jag är väldigt imponerade av danskvalitén, musiken och våra helhetsintryck är väldigt bra, säger Nedeleff

Från det att ridåns först gick upp till det sista ridåfallet bjöd det internationellt hyllade företaget på ett smörgåsbord av berättarbaserade danser från Kina och dess enorma vidder såväl som enastående vokala prestationer.

Älskade legender om hjältemod, moderna berättelser om mod och livliga folkloristiska traditioner misslyckades inte med att fånga publiken i Kulturpalatset, vilka svarade med långa rungande applåder och inrop.

I tjänsten åkte Nedeleff officiellt ofta till Kina före återföreningen och ibland även nu. Han säger:

– Vi blev också ibland inbjudna av den officiella kinesiska sidan och det visades statsshower. Så vi kan jämföra.

Nedeleff sade att Shen Yun har humanitärt fokus medan de shower som han såg i Kina var av ”väldigt politisk karaktär”.

– Det är verkligen en enorm skillnad.

– Jag tycker att det [humanitära fokuset] är fint och det har imponerat på oss, speciellt när mänskliga värderingar betonas så mycket mer än vad som görs… det är en enorm skillnad. 

– Vad som också imponerade på oss är att det är så många ungdomar i gruppen och att de har en mycket, mycket perfekt organiserad dansteknik.

– Det var perfekt, imponerande. De jobbade verkligen hårt. Om man kan föreställa sig den [humanitära essensen] i varje scen, vart enda framförande… Det är ofattbart. Jag högaktar det.

The Epoch Times är stolt sponsor till Shen Yun Performing Arts 2009 World tour. För vidare information se ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15519/