DPA förmedlar ett budskap som gagnar en orolig värld
Birte Hertz under pausen av Divine Performing Arts föreställning i Århus den 9 mars (Lilly Wang/The Epoch Times)


Divine Performing Arts (DPA) premiär i Århus den 9 mars mottogs med stående ovationer på sin första kvällsföreställning.

Efter att ha sett föreställningen sade Hertz, som är lärare till yrket, att hon tyckte att showen förmedlar ett djupt budskap som alla bör gagnas av i dagens oroliga värld.

Den erfarna läraren i samhällskunskap och språk imponerades inte bara av skickligheten hos artisterna utan också budskapet ”Sanning”, som framfördes i den första DPA-föreställningen som varit i Danmark. Enligt Hertz gav föreställningen publiken en medvetenhet om en djupare mening med livet. Varje sång-, dans- och musiknummer förmedlade ”kärleken till livet”, till publiken.

– Den här världen vi lever i nu håller på att bli galen, och om vi inte förstår sanningen om vilka vi egentligen är så kan vi bli väldigt förvirrade, sade Hertz.

Eftersom Shen Yun, Divine Performing Arts turnerar världen över hoppas Hertz att många får se showen.

– Jag inser att föreställningen är mycket betydelsefull för världens människor.

Som pedagog vill Hertz använda budskapet om sanning och de andra intryck hon fått från kvällens föreställning i sin undervisning.

Hon har många idéer om hur man kan förmedla budskapet hon fått, till sina elever.

Hertz älskade också skönheten i föreställningen.

– Jag bara älskar det, när jag såg föreställningen förstod jag budskapet helt. Jag är helt bedårad av dansarnas skönhet, sa hon.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13414/