DPA fick dansskolerektor att fälla tårar
Xue Ning, danslärare och biträdande rektor på Detroits dansskola (Detroit Oriental Art School) säger att hon blev berörd av Divine Performing Arts (DPA) föreställning och allt vad DPA har gjort för den kinesiska kulturen. (Lin Huixin/The Epoch Times)


– Showen var enormt magnifik och rörande! Jag fällde många tårar och blev djupt inspirerad.

Så här skildrade Xue Ning, danslärare och biträdande rektor på Detroits dansskola sina känslor efter att ha sett den New York-baserade artistgruppens premiärföreställning i Detroit på Ford Community & Performing Center.

Xue Ning som arbetar på Detroit Oriental Art School och hennes man hade även sett Divine Performing Arts show i januari 2008. Programmet under årets produktion är ”än mer spektakulär” än förra året, tycker Xue.

– Artisterna uttrycker klart och mycket precist essensen i den klassiska dansen på en hög nivå. Jag beundrar dessa unga dansare som ger en show av världsklass och en så hög kaliber.

Dansarna i DPA lyckades beröra publiken eftersom de har en stark förståelse för den klassiska kinesiska dansen, anser Xue. Hon förklarar att endast när dansaren själv verkligen förstår och kan ge uttryck för dansens inneboende väsen kan den beröra publiken.

– I dansen ‘Dragon Springs Drums ‘uttryckte de manliga dansarna stor begåvning, talang och styrka. Deras uttryckssätt var rikt och gripande.

Dansarnas tankar, ansiktsuttryck och den inre känslan berörde henne djupt.

– Föreställningens öppningsnummer, “The Five Millennia Begins” (Det femte årtusendet börjar) är så rörande och magnifik. Jag grät efter att ha sett den. Tanken bakom produktionen, danserna och bakgrundsprojektionen är perfekt. De står i harmoni med varandra. De gjorde det verkningen enkelt för publiken att följa med – mycket inflytelserikt, berättar Xue.

Hon tyckte särskilt om dansen ”Yi Ethnic Dance,” ett andligt porträtt över det vardagliga livet för Yi-folket, en av de största etniska grupperna i södra Kina.

– Kostymerna, dräkterna och rörelserna i den här dansen är extremt graciösa. Koreografen utnyttjade fullt ut det karakteristiska i Yi- folkets etniska dräkter. Man hade använt färgerna mycket elegant, harmoniskt och de passade ihop med de vackra scenerierna som visades i bakgrundsprojektionen, tillade Xue.

Xue berömde kreativiteten hos den konstnärliga ledaren för showen och var mäkta imponerad över koordineringen och flytet i varje aspekt av föreställningen.

– Föreställningen, uppsättningen och danserna var i perfekt harmoni sade hon. DPA har fört den kinesiska kulturen och Kinas femtusenåriga historia till alla världens hörn. Det är imponerande.

– Jag företräder det kinesiska folket och tackar dem, sade Xue Ning.

Epoch Times är stolta sponsorer för Divine Performing Arts 2009 World Tour.

Information om föreställningar i Skandinavien och Europa finns på hemsidan: http://sv.divineshows.com/

Mer information finns på hemsidan: DivinePerformingArts.org