Domare dödade i skottdrama i kinesisk domstol
På morgonen den 1 juni inträffade ett skottdrama i Linglings distriktsdomstol i staden Yongzhou i Hunanprovinsen. (Bild genererad av Xie Dongyan/Epoch Times)


Enligt en rapport från statliga nyhetsbyrån Xinhua öppnade en misstänkt eld under en rättegång i Linglings distriktsdomstol omkring klockan 10 den 1 juni. Incidenten ska ha resulterat i fyra döda och tre skadade. Den misstänkte tog sitt eget liv enligt de lokala myndigheterna.

De fyra som dog var rättens ordförande Zhao Hulin, vice ordföranden Jiang Qidong, rättsbiträdet Huang Lan och den misstänkte, som sköt sig själv. Bland de skadade fanns en domare från en annan domstol och en säkerhetsvakt.

En advokat vid namn Wang, som driver en advokatbyrå i Yongzhou, bekräftade skottlossningen. 

– Det är såklart en stor nyhet här. Den misstänkte sköt domarna inne i rättssalen. Jag kände domarna personligen. En annan advokat från samma byrå bekräftade också incidenten. 

Epoch Times ringde Linglings allmänna säkerhetsbyrå i Yongzhou där den som svarade sade att hon inte kände till detaljerna.

– Det är högre befäl som hanterar den här incidenten.

Sanxiang City Express ger dock en annan bild av händelserna. Man skriver att en man med keps och en svart bag sprang in på domare Zhaos kontor på morgonen. Mannen sköt Zhao och Jiang med ett hagelgevär. Efter att han fick slut på ammunition till geväret tog han en fram en pistol och fortsatte skjuta.

Han ska därefter även ha tagit fram ett maskingevär och skjutit mot vakter och annan personal som kom till platsen efter att ha hört skottsalvorna och fler skadades och dödades.

Den misstänkte heter Zhu Jun och är en 46-årig säkerhetsvakt vid Linglingdistriktets postkontor. Han ska ha gått till sitt jobb klockan 7.30 på morgonen den 1 juni och kvitterat ut ett maskingevär och två pistoler, under förevändning att han behövde inspektera dem.

Översatt från engelska:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/36638/