Dödades för att ha sänt tv-program om Falun Gong
Lei Ming, var vid den här tiden 26 år, den yngste i en liten grupp Falun Gong-utövare som kämpade mot Kina-regimens propaganda genom att hacka in sig i kabel-tv-nätverket. (Minghui.org)


Den 12 mars 2002 lyckades en grupp utövare i staden Changchun sända program om förföljelsen av Falun Gong via det statskontrollerade kabel-tv-nätet. Händelsen beskrevs av Changchunborna som ”elektrisk”.

Det hade då gått mer än två år sedan regimen förbjudit qigongmetoden Falun Gong. Miljontals utövare skickades till fängelser och arbetsläger där de torterades och hjärntvättades i ett försök att få dem att ge upp sin tro.

Sändningen var ett försök att slå tillbaka mot den statliga propagandan. I nästan en timma lyckades man sända sitt program. Partitjänstemän i staden stängde till slut av strömmen i några delar av staden för att stoppa sändningen.

Lei Ming, som var 26 år vid den tiden, var den yngste i gruppen som lyckades med den omöjliga uppgiften. Polis grep och förhörde mer än 5000 personer. Han greps också och fördes till polisstationen med ögonbindel och torterades med en elektrisk batong i ett litet mörkt rum.

Efter nästan 24 timmars tortyr av elektriska batonger blev Lei medvetslös.


Efter att nästan ha torterats till döds flyttades Lei Ming till Changchuns sjukhus i november 2004. (Minghui.org)

Efter att nästan ha torterats till döds flyttades Lei Ming till Changchuns sjukhus i november 2004. (Minghui.org)

”Lei svimmade och var täckt av svett. Det är bortom ord att beskriva det lidande han tvingades gå igenom. När jag såg honom kunde han inte att röra sig”.

Det berättade en vän som också hade förts till samma polisstation. Han beskrev sin vittnesberättelse i Minghui, en Falun Gong-webbsida som publicerar förstahandsinformation från utövare i Kina. Han skrev under pseudonym eftersom han fortfarande bor där.

Sex månader senare åtalades Lei vid en skenrättegång utan att få tillgång till någon advokat. Han dömdes till 17 års fängelse och sattes i Jilinfängelset, där det har rapporterats om utstuderade tortyrmetoder.

Regimen har beordrat fängelsevakter att med alla medel få Falun Gong-utövare att skriva under dokument där man avsäger sig sin tro. Högre tjänstemän hotar vakterna som inte använder brutala metoder mot utövare med lägre löner eller degradering. När Lei vägrade skriva under dokumenten, hämtades andra fångar som misshandlade och torterade honom i utbyte mot mildare fängelsestraff.

I november 2004 flyttades Lei till Changchuns sjukhus efter att nästan ha blivit torterad till döds. Han var delvis förlamad av tortyren i fängelset. Trots detta försökte fängelset få tillbaka honom.

Lei var emellertid så svag att han inte kunde ta hand om sig själv. Han avled den 6 augusti 2006, endast 30 år gammal.

Under sina sista dagar i livet berättade han för Minghui att han hjälpte till att sända via kabel-tv-nätverket ”därför att under förföljelsen finns det inte något sätt för oss att uttrycka våra åsikter på”.

Översatt från engelska.