Dödad av KKP med olympiaden som ursäkt
Yu Zhou vid mikrofonen.


I ett rent och prydligt rum finns gröna växter nästan överallt. Till tonerna från gitarren och ljudet från trumslagen håller Xiaojuan upp en sprayburk som mikrofon och sjunger med sin karaktäristiska mjuka röst, ”Detta är mitt hem, en liten plats som han fann åt mig, överallt finns växter, hela stället är grönt … ”

”My Home” är den första musikvideo som producerades av folkmusiktrion ”Xiaojuan & Co-residents in the Valley” — och den sista. Vid tiden då videon släpptes 2008 blev en av medlemmarna, Yu Zhou, för alltid bortsliten från sina kära.

Videon ”Mitt hem” spelades in under Pekingvinterns kallaste dagar.

Trots detta verkar videon flöda av vår och värme. Videon regisserades i Xiaojuans hem i utkanten av staden. Man kan nästan se hur sångtexten blev till: gröna växter, färgglada blommor, målningar, musik – det var ett hem, enkelt men bekvämt, glatt och fyllt av solljus.

Xiaojuans hem är egentligen väldigt litet och regissören hade inget annat val än att använda alla tänkbara ovanliga sätt att få ihop stycket. Musikerna själva är fyllda av kreativitet, tillsammans spelar de gitarr under pianot och sjunger i garderoben. Filmandet var tufft men alla tyckte om det. Den försiktige och tillbakadragne Yu Zhou var en aning dämpad i agerandet och regissören bad honom att vara lite mer spontan. Yu var mycket lydig. Trots att hans uttryck inte ändrades mycket framför kameran så hade det en färgning av humor och leende.

”Xiaojuan & Cd-residents in the Valley” riktar in sig på glad, ljus, klar och lite barnslig musik. Genom deras enkla och ärliga röster känner man nästan att man har återgått till ungdomen med skoj och skratt. Det är inte undra på att deras musik är omtyckt av människor i alla åldrar och yrken.

Trummisen Yu Zhou var en musikalisk talang. Han tog examen i det franska språket vid Pekings universitet och kunde behärska flera olika språk. Men han tyckte ännu mer om musik och kunde spela gitarr, trummor och munspel. I hans vardag var han även lite av en filosof. Trots att han inte var typen som brukade rulla runt på golvet av skratt, hade han definitivt humor på sitt eget sätt.

Med sina 1,80 m såg Yu rätt cool ut. Han var intelligent och hade många vänner som ofta kom och besökte honom. Yus fru, Na Xu, tog även hon examen vid Pekings universitet, i nyheter och journalistik. Hon var en duktig poesiförfattarinna och kunde måla. Hon var självlärd och även lite känd i konstnärskretsar.

1995 hörde Yu talas om Falun Gong av en vän. Kort därpå insåg paret att metoden, vilken grundas på principerna sanning, medkänsla och uthållighet, helt enkelt var för bra för att vara sann och de började omedelbart utöva den.

Nästan alla deras vänner brukade säga: ”De två är de vänligaste människorna jag någonsin har mött. Jag kan bara använda ordet ‘vänlig’ för att beskriva dem, det finns inget bättre ord.” Efter att de började utöva Falun Gong så introducerade de metoden till andra för att hjälpa fler människor att dra fördel av kultivering. Yu hjälpte också till med översättningen av huvudboken i Falun Gong, ”Zhuan Falun” till franska. Under deras inverkan och exempel var det många människor som blev Falun Gong-kultiverare.

Avlägsna släktingar liksom främlingar behandlades alla väl av Yu. Till exempel, när någon som Yu inte ens kände kom till honom för att be om hjälp, tog paret ut 800 yuan (cirka 800 kr) från sin månadslön på 1 000 yuan för att hjälpa honom och de behöll endast vad som krävdes för att äta och leva.

Yu tog även väl hand om sina vänner. Peking är en plats där artister från hela världen samlas. Alla hoppas göra sig ett namn inom filmindustrin en dag, vilket inte är så lätt i underhållningsbranschen. Personer som kom för att söka lyckan brukade kallas ”the Beijing Floaters” vilket syftade på dem som ”flyter” omkring i Peking med en längtan att uppfylla sina artistiska drömmar. De flesta av dem levde ett hårt liv. Yus hem låg i Peking och eftersom han hade ett relativt stabilt liv brukade han regelbundet hjälpa dessa personer. Till exempel brukade han låta folk bo hemma hos honom gratis, eller så hjälpte han dem ekonomiskt.

Den 20 juli 1999 startade det kinesiska kommunistpartiet sin förföljelse av Falun Gong. Yu Zhou och Na Xu kände att de ville stå upp och berätta sanningen om Falun Gong – metoden som hjälpt dem och tiotals miljoner människor att uppnå bättre fysisk och psykisk hälsa. De begav sig till Himmelska fridens torg för att vädja till myndigheterna. Men myndigheterna vägrade lyssna på dem.

I augusti 1999 deltog paret i ett möte i Fangshan dit även flera hundra andra Falun Gong-utövare kom. Efter att förföljelsen började ville alla träffas och utbyta erfarenheter. När mötet var över stannade paret för att träffa några de kände, men de fördes bort av polis och hölls femton dagar i förvar. De blev förhörda av polisen som anklagade Yu för att vara ”organisatören” av mötet. De avslöjade emellertid inte några av sina medutövare eller gav ut någon information. Istället berördes poliserna av deras vänlighet och frigav dem.

År 2001 bodde en Falun Gong-utövare tillfälligt i Yus hem. Detta var Li Xiaoli från Siping i Nordöstra Kina. Han greps emellertid och förföljdes senare till döds. Polisen spårade Lis telefonsamtal till Yus hem och den 3 juli greps Xu av Pekings nationella säkerhetsteam. I november samma år dömdes Xu olagligen till fem års fängelse av Fangshans mellandomstol för sitt utövande av Falun Gong.

I Pekings kvinnofängelse led Xu av många sorters tortyr men vägrade att ge upp sitt utövande. Under godkännande från fängelsechefen skickades Na Xu till en mindre cell för tortyr. 2004 förflyttades Xu till ett arbetsteam och isolerades från andra Falun Gong-utövare. Under hela hennes fängelsevistelse fortsatte Xu att berätta för andra fångar om det goda i Falun Gong liksom sanningen bakom KKP:s förföljelse. Hennes osjälviska handlingar och ord berörde många, till och med poliserna. Allteftersom tiden gick kände många att Xu hade rätt. Av rädsla för att hon skulle påverka poliserna och de intagna förflyttade fängelsechefen henne regelbundet mellan olika team, men närhelst hon lämnade en plats vinkade fångarna där adjö till henne med tårar i ögonen.

Medan Xu satt i fängelse, bildade Yu Zhou, Xiaojuan och Xiaoqiang en musiktrio och kallade den för ”Xiaojuan & Co-Residents in the Valley.” De sjöng olika folksånger och traditionella sånger från runt om i världen och de togs väl emot varthän de än åkte. Väldigt snart skapades en grupp lojala fans. Xiaojuan har ett handikapp och kunde inte resa så lätt. Men med Xiaoqiangs och Yus stöd kunde hon göra stadiga framsteg på sin artistbana. Sakta men säkert började hennes mjuka röst och positiva utstrålning vinna människors hjärtan.

Snart började bandet göra sig ett namn. De blev ofta inbjudna att uppträda på stora hotell runt om i Kina. År 2007 gav trion tre konserter och vid den tiden hade deras egna kompositioner ”Sunset Glow”, ”My Home”, ”Residents of the Valley” etcetera, blivit väldigt populära bland fansen. ”My Home” var den första och sista låten på varje konsert. På inrådan av sina vänner skapade de sin första musikvideo ”My Home”.

Mot slutet av 2006 släpptes Yus hustru och paret återförenades. Na Xu återvände omedelbart till konsten och fortsatte att ge uttryck för sin artistiska ådra. Inte långt senare upptäcktes hon av avdelningen för oljemålning på den Centrala konstakademin och erbjöds en position på skolan. För att försäkra sig om att Xu fick allt det stöd hon behövde så flyttade Yu till ett ställe nära skolan.

2008 brukar kallas av KKP för det ”olympiska året” och OS har blivit den ”största politiska uppgiften” för partiet. Under detta så kallade ”olympiska år” har KKP intensifierat sin förföljelse av religiösa människor och dissidenter. Den 26 januari, då Yu var på väg hem från en inspelning på eftermiddagen, stoppades paret av polis och de fick höra att alla bilar skulle undersökas för att ”välkomna olympiaden”.

Paret hade material om Falun Gong i sin bil och de blev omedelbart skickade till Tongzhous fängelse. Den 6 februari fick Yus familjemedlemmar besöksmeddelanden vilka uppmanade dem att skynda sig till Qinghes akutcenter för att besöka Yu. När hans familj kom fram till centret hade Yu redan slutat att andas. Hans kropp var täckt av ett vitt tyg, på hans ansikte satt en syrgasmask och hans fötter var iskalla.

När Yus familj frågade hur Yu dog, ändrade sig läkarna från ”hungerstrejk” till ”diabetes” och en mängd andra orsaker. Enligt Yus familj var Yu emellertid vid mycket god hälsa och hade aldrig haft någon typ av diabetes. Dessutom var han fängslad i endast tio dagar så hur kunde han dö av ”hungerstrejk”? För att dölja sina brott krävde fängelset att Yus släktingar omedelbart skulle kremera hans kropp. Familjen blev tillsagd att om de inte gick med på det skulle de anklagas för brottet att ”ställa till med problem”. Yus familj vägrade dock bestämt att gå med på kraven och krävde en obduktion. Än idag befinner sig Yus kropp på akutcentret.

Xu Na vet troligtvis inte om att hennes make har förföljts till döds. Strax efter gripandet förflyttades hon till ett fängelse i Peking (också känt som den sjunde sektionen av citykontoret, en plats reserverad för politiska fångar) där hon just nu utstår omänsklig tortyr.

Under de senaste 112 åren har de olympiska spelen förespråkat fred, kärlek och harmoni varthelst de hållits. Människor från alla delar av världen med alla typer av livsåskådningar har förenats i spelen för att tävla rättvist och i harmoni. Grunden i de olympiska spelen är ingen annan än humanitet och den mänskliga civilisationens normer- förutom under olympiaden i Berlin 1936.


Yu Zhou (till vänster), Xiaojuan (i mitten) och Xiaoqiang (till höger) på omslaget till sitt album.

Yu Zhou (till vänster), Xiaojuan (i mitten) och Xiaoqiang (till höger) på omslaget till sitt album.

Men när det gäller spelen i Kina denna sommar kommer den att bli den ”största politiska uppgiften” för det kinesiska kommunistpartiet. Hur kan det skildra den olympiska andan? Ett OS utan essensen och andan kan inte kallas ett äkta OS.

Vi uppmanar människor från hela världen att motsätta sig denna blodiga olympiad, rädda Na Xu och miljoner andra människor som förföljs på samma mark som är tänkt ska hålla OS denna sommar — för att upprätthålla rättvisan för Yu Zhou och andra som dödats och för att försvara mänsklighetens värdighet!

Yu har lämnat oss. Han bad aldrig om någonting i denna värld; tvärtom har han lämnat efter sig en evig glädje och skönhet i mångas hjärtan med sitt minne och sin musik.

”Detta är mitt hem, en liten plats som han fann åt mig, överallt finns växter, hela stället är grönt … ”

Videon My Home kan ses på denna länk (Yu spelar på en trumma i videon):

http://www.youmaker.com/video/sv?id=571f7e4d385e4dfd86cb89fa573c6a2d001

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-3/68439.html