Döda tonåringens släktingar motbevisar regeringen


En släkting till flickan vars död utlöste de senare oroligheterna i sydvästra Kina, motbevisar lokala myndigheters slutsatser om orsaken bakom flickans död.

Guizhous provinsregering höll presskonferens 1 juli där man hävdade att den 15 år gamla Li Shufeng begick självmord och varken hade våldtagits eller mördats innan hon dog. Pressen rapporterade också att oroligheterna den 28 juni utlöstes av den lokala regeringens mörkläggning av flickans död. Allmänhetens motreaktion klassificerades av dem som en attack på det kommunistiska partiet och regeringen, vilket provocerats fram genom underjordiska organisationer.

Lis fosterfar, Xie Xinfa påpekade under en intervjun att man funnit blodfläckar i Lis underbyxor.

Flickan förberedde sig för examen, varför skulle hon begå självmord? Vi tillkallade också en läkare för att fastställa om hon hade begått självmord. När hon öppnades, fanns det inget vatten i lungorna men det fanns spår i ansiktet och blod i näsan. Det fanns också blod i underbyxorna men de togs i beslag av polisen och domstolen klippte bort blodfläckarna från dem.

På presskonferensen hävdade polisens talesman Wang Xingzheng att en av de misstänkta, Chen (i efternamn) var Lis pojkvän, men Xie tror inte alls på att han var det.

– Polisen sade att dessa två pojkar pratade om att vilja bli vänner med Li. Faktum är att Li inte ville bli vän med dem. Både hon och hennes bror var duktiga studenter. Varför skulle hon tala om att bli vän med dem när hon varken ville bli vän, eller gå ut med dem. Hon var bara 15 år.

Wang påstod att polisen genast försökt att hitta kroppen när de anlände till platsen, men det hade blivit mörkt och förhållandena att kunna hitta kroppen var dåliga. Genom ihärdigt arbete drogs flickans kropp upp vid tre tiden på morgonen. Xie sade dock att det var Lis farbror som hade dragit upp kroppen från floden.

Polisen försökte få Lis farbror att tillstå att det varit deras brottsutredningsgrupp som dragit upp Li ur vattnet, men när han vägrade klådde de upp honom.

Lis morbror, mor och moster kallades till förhör och blev även de anhållna. Där ombads de att underteckna ett godkännande av obduktionsprotokollet men de ville inte skriva under det.

– Den ondskefulla polisavdelningen gav oss stryk och hotade döda oss om vi begärde en ny obduktion. Vi hade hunnit prata mindre än tio minuter när polisen skrek ”döda honom (Lis farbror)!” Det är för hemskt, för ondskefullt, sade Xie.

När reportern ifrågasatte det hela förnekade tjänstemännen till att polisen skulle ha slagit någon eller anhållit någon ur familjen. Xie berättar att polisen ringt till familjen och sagt att Li hade dött av att hon själv hoppat i floden. Familjens begäran om ny obduktion nekades. De bestämde sig för att själva leta efter spår och fann då både vävnader och blod.

I media hävdade polisens talesman Wang att efter upprepade försök 26 juni hade Lis familj gått med på att avsluta ärendet den 28 juni. Emellertid hade familjen på eftermiddagen den 28 juni samlat ihop cirka 300 människor som med banderoller protesterade i Weng’an. Några grupper började följa efter processionen och fler och fler kom med. Efter att några blivit provocerade började andra attackera polisen. Xie sade emellertid att polisen hade börjat attackera först och sedan hade några studenter attackerat tillbaka.

Xie beskrev mötet med polisen:

– Många studenter hade donerat pengar och många banderoller tillverkades av små donationer på 30 och 50 cent. Ett stort kinesiskt tecken ’Yan’ (betyder orättvisa och klagomål) skrevs på banderollen för att kräva rättvisa från polisen. Polisen hotade att ge stryk åt studenterna. Studenterna kände att de inte hade något annat val än att slå tillbaka. Poliserna tog fram bensindunkar och hotade att hälla bensin på studenterna och tända på, då tog studenterna bensindunkarna och hällde bensinen in på den Allmänna säkerhetspolisens kontor och satte eld på kontoret.

Enligt statlig media hade Lis kropp sänts till hennes hemstad i länet Yuhua 1 juli. Dagen därpå bildades ett team med flera kända läkare som utförde en tredje obduktion på kroppen. Återigen kom man till slutsatsen att dödsorsaken varit drunkning.

Den 1 juli intervjuades Lis farbror på sjukhuset av en statligt ägd media. Han nekade till att hans erkännande hade blivit framtvingat och sade att han hade haft en ”oavsiktlig konflikt med polisen”.

Efter intervjun blev han misshandlad och fick allvarliga skador då sex för honom okända personer kommit dit för att klå upp honom.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-7-7/73071.html