Divine Performing Arts gav föreställning i New Brunswick


New Brunswick, mellan New York och Philadelphia i USA, är känt för sin kulturhistoria och de har också ett av USA:s äldsta universitet.

På söndagskvällen den 10 augusti framförde gruppen Divine Performing Arts föreställning ”The Chinese Spectacular” för en nästan fullsatt stadsteater i New Brunswick.

En person som tog till sig föreställningens djupare innehåll var inredningsdekoratören Milena Wieman:

– Jag har svårt att hitta ord, den var mycket färgrann, spirituell och hade en mycket speciell innebörd som vi alla borde följa, Vi borde alla sträva efter att fredligt förenas.

Milenas favoritnummer var ”Medvetenhetens kraft.” I det numret porträtteras det kinesiska kommunistpartiet av några unga män som spelar ett gäng ligister. Numret låter oss förstå att det kinesiska kommunistpartiet är mer som en maffia än en legitim regering. Ligisterna börjar med att ofreda och slå på några personer som står upp för ”Sanning, Medkänsla, Tålamod” och försöker skrämma folkmassan. Men gruppen som helhet vänder sig mot ligisterna och de springer skrämda från platsen.

– Jag tycker att alla kineser skulle hoppas på detta, be för detta och försöka uppnå detta, sade Milena Wieman.

För fastighetsmäklaren Lou Barber var det hennes första möte med kinesisk kultur. Hon tyckte det var ”otroligt, lysande och häpnadsväckande, och en häpnadsväckande kinesisk kultur.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/arts-entertainment/divine-performing-arts-new-brunswick-2489.html