Divine Performing Arts - en familjeföreställning för musiker och lärare
Föreställningen i Newark trollband publiken. (Foto: Edward Dai/The Epoch Times)


Publiken såg Divine Performing Arts (DPA) föreställning och firade in oxens år i New Jersey Performing Arts Center i Newark.

Pianisten Aquino med fru och två barn kom till premiären den 26 januari.

– Jag njöt av hela föreställningen och min två-åring satt helt trollbunden.

– Jag var lite orolig hur det skulle gå att ha med honom. Han älskade den och det gjorde även min sexåring. Så om vi kan hålla dem upptagna med föreställningen, jag menar, den här föreställningen är för alla.

Den statliga skolan saknar konst- och kulturdelen, så han och hans fru ville ta med barnen för att titta på den här föreställningen, som kapslar in 5000-årig kinesisk kultur, sade Aquino.

När den staliga skolan saknar konst och annat, var det underbart att se en sådan grupp inta scenen, du ser inte sådant idag, [det] är sorgligt. Jag vill se konst och kultur där ute.

Aquino var speciellt imponerad av ljuden på de etniska kinesiska instrumenten, som den tvåsträngade kinesiska erhun, som kombinerat med den västerländska orkestern förde med sig en extra krydda till varje uppträdande.

– Det var så vackert.

DPA orkestern kombinerar kinesiska och västerländska musikinstrument, de har de västerländska instrumenten som bas. Kinesisk musikalisk elegans genom olika typer av kinesiska instrument.

Aquino var nöjd med föreställningen.

– Den är så underbart spektakulär. De gör ett fantastiskt jobb.

Översatt från :http://en.epochtimes.com/n2/content/view/10979/