Disney bygger nöjespark i Shanghai
Försäljare i en Disney-affär i Shanghai den 4 november 2009. Kina har gett grönt ljus för Disney att bygga sin första nöjespark på det kinesiska fastlandet, i Shanghai. (Foto: STR/AFP/Getty Images)


Disney har nått en slutgiltig överenskommelse med lokalregeringen i Shanghai om att bygga en nöjespark i staden. Detta står att läsa på lokalregeringens officiella hemsida, som citerar en kommitté med ansvar för internationell turism.

Disney har arbetat på överenskommelsen om en nöjespark sedan november 2009. Nödvändiga godkännanden fick man redan för ett år sedan och det slutliga avtalet kommer att innebära startskottet för byggandet.

Nöjesparken kommer att hamna i Pudongdistriktet och kommer vara en ”Magic Kingdom-park med en karakteristik som anpassats till Shanghairegionen och andra attraktioner i linje med Disneys parker runt om i världen” enligt DisneyParks Blog.

Myndigheterna i Shanghai sade att ett turistområde på tjugo kvadratkilometer kommer vara kärnan i den blivande Disneyparken. Disney visade sin första tecknade film i Kina på 30-talet och har redan en nöjespark i Hongkong.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/45488/