Dirigenten Kerry Stratton berömde Shen Yuns orkester
Den internationellt kände kanadensiske dirigenten Kerry Stratton berömde Shen Yuns orkester den 24 april, vid Sony Centre i Toronto, Kanada. (Foto: NTD Television)


Den kanadensiske dirigenten Kerry Stratton såg Shen Yun Performing Arts föreställning för fjärde gången i sitt liv på Sony Center i Toronto 24 april.

Han berömde återigen Shen Yuns orkester för att den så väl kombinerar de österländska och västerländska musiktraditionerna. ”Ensemblen uttrycker på samma gång både den västerländska orkesterns storslagenhet och den distinkta känslan från Kinas 5 000-åriga civilisation”, enligt Shen Yuns hemsida.

– Det här har de arbetat fram på ett underbart sätt, och det är vi som får njuta av det, sade Kerry Stratton.

Under sin karriär har Kerry Stratton dirigerat många internationellt kända orkestrar, och hans framföranden har spelats in av några av världens främsta skivbolag. Hemma i Kanada är Stratton ledare för Toronto Concert Orchestra och även en populär radiopratare.

Kerry Stratton imponerades av orkesterns äkthet och originalitet.

– Lyssna på instrumenten i orkestern. Kombinationen av österländska instrument och västerländska instrument, slagverket och effekterna. Man kan inte höra det någon annanstans, bara just här, sade han,

Han berömde Shen Yuns dirigent, Chia-Chi Lin, som har den utmanande uppgiften att kombinera de två instrumentala traditionerna från öst och väst.

– Hon håller ihop allt. Det är ingen lätt uppgift.

Dessutom har Lin utmaningen att samordna orkestern med dansarna och de animerade digitala bakgrundsprojektionerna, som samverkar i hela föreställningen.

Stratton var särskilt imponerad av detta.

– De vet exakt vad de gör. De spelar mycket bra, och samordningen är strålande. Det skulle kunna gå snett, men det gör det inte, sade han.

Stratton tror att det här är ett resultat av mycket repetition, fokus och hårt arbete.

– Särskilt med animationerna – tajmingen är perfekt. Det är tre saker: animationen, dansarna, och så måste dirigenten sammanföra orkestern med allt detta.

– Det är sagolikt. De gör verkligen ett bra jobb, sade han.

NTD Television och Madalina Hubert rapporterade.

Det New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra dans- och musikkompanier som ger föreställningar runt om i världen. För mer information, besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.

”En ära” att se Shen Yun enligt erfaren musikpedagog

”En ära” att se Shen Yun enligt erfaren musikpedagog