Dirigent och kompositör om Shen Yun: "Helt otrolig!"
Daverne, dirigent i en symfoniorkester och kompositör (Foto: Todd / The Epoch Times)


Daverne, kompositör och dirigent i en symfoniorkester hade många lovord till Shen Yun Performing Arts show på ASB Theatre i Auckland den 16 april.

– Jag tyckte att showen var helt fantastisk. Det var en underbar show. Den var fullmatad på alla sätt. Det är en av de bättre shower som jag någonsin sett, sade han.

– Jag har sett lite kinesiskt dansande, men jag var fullständigt besegrad, helt överväldigad.

– Jag älskar allt, kostymering, koreografin, musiken, dansen och jag älskar hur bakgrunden och all musik passade in, och det är verkligen underbart. Det är helt enkelt en fantastisk show, sade Daverne entusiastiskt.

Teman av vänlighet, medkänsla och mod presenteras genom sånger av framstående vokalister och imponerande koreografi. Den mänskliga livsgnistan triumferar över motgångar i kraftfulla, tankeväckande danser.

På frågan hur han skulle beskriva Shen Yun till sina vänner sade han:

– Den är väldigt svår att beskriva. Jag skulle säga: ”Hej, jag bara gick och såg en fantastisk show, och jag är mycket kritisk till föreställningar men det finns inte mycket som jag skulle kritisera i denna show, inte något alls. Det var bara en fantastisk show på alla sätt, särskilt om man är i dans- och musikbranchen och gillar folklore. Den berättade allt om kinesiska folkliga traditioner.

Shen Yun Performing Arts repertoar fokuserar på det autentiska i det klassiskt kinesiska kulturarvet. Varje år har Shen Yun i sina framträdanden ett nytt program av danser, sånger och orkestreringar.

Som dirigent, kompositör och arrangör kunde Daverne verkligen uppskatta den orkestrala musiken som varvar kinesiska och västerländska instrument

– Jag är en orkesterledare och spelar ganska mycket kinesisk musik med min symfoniorkester. Den [Shen Yuns musik] har västerländsk anstrykning i den men den har fortfarande en kinesisk prägel.

– Den är som ett panorama som berättar en bild, musiken berättar en bild. Den är lätt att lyssna på, jag älskar den.

– Och jag tyckte att pianisten spelade utmärkt.

Sopraner och tenorer sjunger passionerade arior till pianoackompanjemang. De ger röst åt den djupaste andliga längtan såväl som de förhoppningar som har format den kinesiska kulturen i århundraden.

– Verkligen en underbar, underbar show. Grattis till alla som iscensatte den, jag älskade den, jag verkligen gjorde det.

Shen Yun hade ytterligare en föreställning i Auckland den 17 april innan gruppen reste över Tasmanhavet för att ge föreställningar i Sydney, Australien, den 19 – 26 april.

The Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts 2009 världsturné. För mer information besök www.ShenYunPerformingArts.org
Denna artikel skrevs tillsammans med NTDTV, mediapartner till Epoch Times.

Översatt från http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/15479/