Dirigent: ”Inte bara konstnärligt, det var andligt också”
Marlon Chen, dirigent för Maggini String Ochestra i Houston på ’Specatacular’ föreställningen (Foto: Bing Dai / Epoch Times)


Dirigent Chen är väl förtrogen med klassiska symfonier. Medan han besökte en föreställning av Divine Performing Arts i Houston, upptäckte han att något av det mest fascinerande med Divine Performing Arts var orkestern.

– Jag ansåg att showen inte bara var intressant, utan i själva verket både informativ och pedagogisk på samma gång, säger han.

Chen är dirigent för Maggini String Orchestra i Houston. Han har avlagt examen från Shepherd School of Music vid Rice University och blev nyligen utnämnd till dirigent för European Opera. Chen har dirigerat symfonier av Beethoven, Schumann och Tchaikovsky.

Chen tyckte att kombinationen med att arrangera österländska och västerländska instrument till österländska melodier var mycket intressant.

-Man har definitivt inte horn, trumpeter och tromboner i en österländsk orkester. Jag tyckte att det vara mycket effektivt, säger han. 

– De olika ljuden, är underbara. Det är vad världen handlar om eller hur? Den blir mindre och mindre, säger Chen. 

Han njöt inte bara av musiken utan också av danserna. Som en beundrare av balett ansåg Chen att dansarnas rörelser, särskilt när de kombinerades med dräkterna, gav större intensitet till showen

Dräkterna överensstämde med teman som framfördes i föreställningen, förklarade han och refererade till solfjäderdansen som skildrade vårens ankomst, ett nummer som han tyckte speciellt mycket om. 

– Enligt mitt tycke hade man väl organiserat olika teman för att matcha dräkterna, sade Chen.

– Precis som blomman som
representerade våren och hur damerna använde solfjädern för att öppna upp. Ibland använder musikerna något ord som för att sprida ut ett vackert skimmer och glitter. Jag tyckte att det var mycket vackert och det blev stämningsfullt i showen.

Föreställningens andlighet var för Chen både oväntat och oförglömligt.

– The Divine Performing Arts har visat att det inte bara handlar om ett konstnärligt utan även ett andligt arbete, säger han.

– Alla saker som är värda någonting har denna djupa andliga aspekt. Jag blev mycket glad över att se det, säger han.

Epoch Times är stolta sponsorer för Divine Performing Arts 2009-års världsturne.
För mer information, besök DivinePerformingArts.org

Originaltext:

https://en.epochtimes.com/n2/arts-entertainment/dpa-houston-conductor-classical-8994.html