Diplomat: "Första gången vi har sett något så imponerande"
Henry Javier Arcos Muñoz, generalkonsul från Colombia, och hans hustru Silvia Callirgos och deras lilla dotter Siljha Arcos på Jahrhunderthalle. (Foto Epoch Times)


Henry Javier Arcos Muñoz, generalkonsul från Colombia, och hans hustru Silvia Callirgos, vars farfars far kom från Hongkong, hade kommit med deras dotter Siljha Arcos, för att se Shen Yun Performing Arts Touring Company uupträda på Jahrhunderthalle i Frankfurt fredagen den 12 mars. Det var premiär och det hördes ett förväntansfullt sorl från publiken.

– Det är första gången vi har sett något så speciellt, imponerande! Jag älskade färgerna och musiken, sade generalkonsuln efter showen.

Han var mycket imponerad av den levande orkestern, som kombinerar traditionella kinesiska och klassiska västerländska instrument i en mästerlig fusion, och tyckte att det var kvällens höjdpunkt.

– Orkestern var enastående! Måste säga att jag älskade showen. Jag är också glad att se att min dotter bli så imponerad, tillade generalkonsuln.

Utöver sin orkester använder Shen Yun också den senaste teknologin i sin produktion, där digitalt animerade bakgrunder kompletterar varje föreställning.

– Bakgrunden var mycket intressant, imponerande, mycket imponerande! Det är första gången vi har sett något så imponerande, sade han i förundran.

Förutom att porträttera klassiska kinesiska berättelser, ger Shen Yun sin publik en inblick in i dagens Kina med två programnummer som skildrar förföljelsen av meditationsmetoden Falun Gong.

– Jag blev djupt berörd av de scener som skildrade förtrycket av Falun Gongs andliga övningar..Jag ska se till att colombianerna i det här området får veta om den här föreställningen, sade han.

Generalkonsulns fru Silvia Callirgos gav också beröm:

– Föreställningen var fascinerande, den var underbar. Jag älskade orkestern, och de kvinnliga dansarna var så förtjusande. Sättet de uttryckte sig på, deras ansikten och rörelser i olika danser … Jag blev mycket imponerad, sade Callirgos.

För mig representerar den här showen kinesisk kulturell mångfald. Showen i sin helhet, den samlade bilden av alla programnummer kommer att finnas kvar i mina tankar.

– De fantastiska färgerna som kompletterade dräkterna …de passar in i varje scen och uttrycker exakt vad artisterna vill säga till publiken.

Allt rörde vid mitt hjärta, speciellt scenen med den lilla flickan vars mor greps [Inget kan stoppa den gudomliga vägen], tillade hon.

Callirgos sade att hon skulle rekommendera föreställningen till andra, och säga till dem; ”Ni måste gå, ni måste se den och lära er mer om kinesisk kultur”.

Med rapportering av Florian Godovits.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se http://sv.shenyunperformingarts.org/

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/31302/