Diplomat: “Detta är något som fångat våra hjärtan”
Mexikos vice generalkonsul, Herr Alberto Bernal, DPA:s premiär på Eisemann Center, Richardson i Dallas. (Foto: Epoch Times)


Mexikos vice generalkonsul, Alberto Bernal, såg premiärframträdandet av Divine Performing Arts (DPA) världsturné 2009 i Dallas på Eismann Center i Richardson.

Det var första gången som generalkonsuln sett ett framträdande av DPA och han var imponerad.

– Helt häpnadsväckande. Det är underbart. Framförandena, musiken, kostymerna, allting är underbart, sade Alberto Bernal.

Även om artisterna har sin grund i klassisk kinesisk dans, innefattar gruppens framföranden även kinesisk etnisk dans och folkdans, en unik uppvisning av traditionell kinesisk kultur som är både autentisk och innovativ.

– De färgglada framförandena visar den grundligaste atmosfär av Kina vi kan få, sa Bernal, som trodde att avståndet har bidragit till att västerlänningar förblivit ovetandes och varit separerade från angelägenheter som rört Kina.

Han sade att föreställningen förmedlade en djup känsla av det kinesiska folket med ”mycket glädje och färg”.

Eftersom vi är långt därifrån, är vi ibland inte riktigt medvetna om det, men det här framträdandet för till oss det här färgglada, varma smakprovet på Kinas kultur och själ. Det är något som vi tagit till våra hjärtan, absolut. Och deras kontakt med naturen är absolut häpnadsväckande – underbar!

– Det ger en fin känsla att följa dessa sekvenser av det traditionella Kina, hur det uppstod i forna tider fram till idag.

<!– /* Font Definitions */ @font-face –>

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/11365/