"Det vackraste jag någonsin har sett!"


– Det är det vackraste jag någonsin sett! sade Eliza, gravör och konstnär, efter att ha sett Shen Yun Performing Arts föreställning den 4 september på the War Memorial Auditorium i Greensboro. 

– Åh, det är så vackert. Jag har teaterbakgrund. Vi har många konstnärliga uppsättningar och jag känner till folksagor som Resan västerut och Kung Markatta. Det var fantastiskt framställt och roligt att se karaktärer som jag känner igen.

Av scenen ”Himlen väntar oss trots förföljelse” fick Eliza förståelse för hur verkligheten ter sig för miljoner av kineser som förtrycks i dag. Scenen visar hur en familj ser sin pappa oskyldigt förföljas och fängslas för att han utövar Falun Gong, en traditionell andlig lära. 

Eliza ser att förföljelse-scenen har ett budskap om hopp, hopp för de goda människorna som följer Vägen. Trots att de utsätts för förtryck så klarar de sig.  

Hon berördes starkt av sången som tenorerna framförde. Hon kommenterade: Jag njöt fullständigt av att lyssna till deras vackra röster och känner mig hedrad av att jag fick höra just dom, eftersom jag känner igen namnen på dem från annan klassik musik.

I sällskap med Eliza var Paula som arbetar med musik. Hon samstämmer med Eliza, att föreställningen var fantastiskt vacker.

Paula är utbildad scenograf på the North Carolina School of the Arts, hon imponerades av varje liten del av föreställningen.  

Det var inte bara de talangfulla på scenen utan kostymerna och bakgrunden ja allt. De olika delarna av föreställningen förhöjde varandra.

En viktig teknisk del i Shen Yuns föreställning är den tredimensionella bakgrunden. Paula gillade hur bakgrunden följer varje akt så passande till varje framträdande.

– Det är verkligen fascinerande. Vackert. Det är slående hur bakgrunden är anpassad till vad som pågår på scenen. Jag har aldrig sett något liknande, säger Paula.

Eliza anser att de som inte gick på föreställningen verkligen missade något. Det är en engångs upplevelse. Båda kommer att gå på nästa års föreställning när Shen Yun återkommer med nytt program.

Josa, arkitekt, tyckte att Shen Yuns föreställning var jätte bra.

– Färgerna, framträdandena och danserna. … jätte bra förställning. Jag rekommenderar den. Den handlar om kultur, om allt.

Shen Yun hämtar inspiration från den 5000-åriga Kinesiska kulturen, många av danserna skildrar gamla Kinesiska myter och legender.

Josa gillade ”Udumbarans blomning”. Den legendariska Udumbara blomman som enligt den Buddistiska läran bara blommar en gång på 3000 år. Och när den blommar så sägs det att den förkunnar om att en vis person eller upplyst är på väg.

En annan akt som Josa uppskattade var ”Yue Feis lojalitet”, en av Kinas mest kända generaler som levde på 1100-talet under Song dynastin. Det berättas att Yue Fei mor tatuerade in fyra kinesiska tecken på hans rygg, för att han skulle vara förberedd på strid. De fyra tecknen löd ”att tjäna sitt land med lojalitet”. Yue Fei gick ut i strid och förde sina trupper mot många segrar, vilket han sedan kom att hedrades för.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts kommer att framträda 19 och 20 september i Portland Maine.

Epoch Times är stolt sponsor för Shen Yun Performing Arts. För mer information besök gärna ShenYunPerformingArts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22079/