"Det onda partiet behandlade oss värre än djur"
De kinesiska tecknen betyder "Lämna det Kinesiska kommunistpartiet." (Foto: Epoch Times)


Redaktörens anmärkning: Epoch Times publicerar här direktöversatta uttalanden från kineser som lämnat det Kinesiska kommunistpartiet och dess underorganisationer. Sådana uttalanden skickas in till en sajt knuten till den kinesiska upplagan av Epoch Times, Dajiyuan.

Rörelsen att avsäga sig, gå ur, eller lämna kommunistpartiet, som kallas ”Tuidang” på kinesiska, startade i slutet av 2004, kort efter att Epoch Times publicerat Nio kommentarer om kommunistpartiet, en serie ledarartiklar som utforskar kommunistpartiets natur och historia. Uttalandena ger en sällsynt och rak inblick i historien. Kineser vänder kommunistpartiet ryggen, och väljer samvete framför bekvämlighet och går fredligt in i ett framtida Kina utan partiets styre.

Här presenteras ett urval av redigerade Tuidang-uttalanden som lämnats av kineser den 5-7 oktober 2012.

Jag var med om den stora svälten

När jag var ung var jag med om den stora svälten. [Den stora svälten, även känd som det stora språnget, dödade uppskattningsvis 30 miljoner kineser mellan 1958 och 1961, Red. anm.] De värsta dagarna drog vi iväg liken efter åtta eller nio bybor som hade dött av hunger på morgonen. Sedan gick vi ut och arbetade på fälten. Myndigheterna såg till att folk inte stal och åt sötpotatis och annan mat. Vid dagens slut kontrollerades våra fickor för att se om vi hade några matrester på oss. Det onda partiet behandlade oss värre än djur. Nu har jag hört talas om de tre utträdena och jag vill härmed lämna det onda kommunistpartiets unga pionjärer och utplåna det onda partiets märke.

Du Jinhua, Gaomi
Shandongprovinsen
5 oktober 2012, 22:41

Det Kinesiska kommunistpartiets undergång är oundviklig

Kommunistpartiet har begått alla slags avskyvärda brott, kränkt mänskliga rättigheter och ser ner på gudarna. Det är precis som en demon. Därför går jag ur de Unga pionjärerna. Jag hoppas att alla andra ska göra detsamma, eftersom upplösningen av kommunistpartiet är oundviklig, precis som det var i Sovjetunionen. Så jag vill be alla: håll inte fast vid det. Jag har redan lämnat ungdomsförbundet [Kinesiska kommunistpartiets ungdomsförbund] och nu lämnar jag de Unga pionjärerna.

Xia Qiji, Jiangsu
Kina
5 oktober 2012, 08:00

Jag tvingades att gå med, att gå ur är ett verkligt uppvaknande

Jag minns när jag gick med i ungdomsförbundet och de Unga pionjärerna; allt var arrangerat för oss. Jag vägrade två gånger att gå med i kommunistpartiet, även om jag då inte förstod särskilt väl hur ont det var. Ändå kunde jag bedöma det utifrån mitt samvete, och kunde skilja på rätt och fel, så jag gick inte med. Nu förklarar jag högtidligt att jag lämnar de Unga pionjärerna. Syftet är att göra ett uttalande om mitt ställningstagande: Jag vill helt avskilja mig från ondskan.

Xu Yuan, Shenzhen
Guangdong provinsen i Kina
6 oktober 2012, 10:05

Jag hoppas att domedagen är inte långt borta för det kinesiska kommunistpartiet

Jag har aldrig haft någon positiv uppfattning om kommunistpartiet, särskilt efter att ha tvingats ut i arbetslöshet. När min son gick på högstadiet avrådde jag honom från att gå med i någon organisation eller grupp. Min son lyssnade på mitt råd. Idag fick jag veta att om jag så bara var med i en av ungdomslagen, så kunde det göra mig till en del av det onda partiet. Så jag meddelar härmed mitt utträde ur detta [Unga pionjärernas] lag och jag hoppas att domedagen inte är långt borta för kommunistpartiet.

Lian Wei
Shandongprovinsen i Kina
6 oktober 2012, 12:17

Jag väljer en ljus framtid

Vad jag personligen har upplevt som en av ledarna på ett partikontor, har fått mig att inse att kommunistpartiet verkligen är ondskefullt, och att vad Falun Dafa-anhängarna säger är sant. Härmed lämnar jag högtidligt partiet och dess ungdomsgrupper. Jag väljer en ljus framtid och tar bort spåren av odjuret.

Li Tianyou
Hebei-provinsen, Kina
7 okt 2012, 21:44

Jag lämnar partiet och dess två ungdomsgrupper

Mitt namn är Meng Zhenqiang. Jag blev chockad när jag första gången loggade in på sajten Dynaweb och såg att den haft mer än 500 miljoner besökare. Efter att ha sett den korta videon om 120 miljoner utträden fick jag blandade känslor på grund av mina upplevelser i arbetet. Jag inser nu att kommunistpartiet är oerhört dåligt, och jag gratulerar mig till att ha insett sanningen om himlens nära förestående förintande av kommunistpartiet, och det faktum att de tre utträdena räddar liv. Därför uppmanar jag dem som en gång gått med i det onda partiet, Unga pionjärerna och ungdomsförbundet, att gå ur, och bli en av landet Kinas verkliga söner.

Meng Zhenqiang
7 okt 2012, 13:48

Jag hörde skotten

Jag har länge förstått partiets onda natur, eftersom jag under 4 juni-rörelsen [massakern på Himmelska fridens torg 1989] bodde nära torget och hörde skotten. Nu följer jag mina vänners råd och lämnar ungdomsförbundet. Jag hoppas att vårt land förbättras.

Wen Shuai
7 okt 2012, 22:54

Jag lämnar kommunistpartiet, ungdomsförbundet och Unga pionjärerna

Det kinesiska kommunistpartiet är mycket ont. Dess grymheter och skandaler är obeskrivliga. Några av dem handlar om att i maskopi med gangsters rasera hem med våld utan hänsyn till människors liv, om odugliga tjänstemän, korruption, regeringstjänstemän som våldtar flickor, miljöförstöring, stagnerande ekonomi, skyhög inflation, snabbt stigande bostadspriser och sjukvårdskostnader. Allt har gjort människor rädda.

Xia Qicai, Yuan Jinqin och Xia Jian
7 okt 2012, 09:46

Jag lämnar det onda kommunistpartiets grupp

Jag lämnar frivilligt kommunistpartiet och dess ungdomsorganisationer. Det som har hänt under de senaste åren har fått mig att inse att kommunistpartiet verkligen är en ond, förfallen, och hemsk organisation. Genom att lämna det känner jag att jag kan bli en äkta kines. Jag vädjar också till dem som ännu inte har tagit detta steg att göra det.

Liu Yuanyuan
Hubeiprovinsen
7 okt 2012, 12:02

Grupputträde

De som tror på sanning, godhet och tålamod är goda människor [syftar på Falun Gong, Red. anm.]. Kommunistpartiets ständiga trakasserier av goda människor bevisar dess ondska. Att godhet besegrar det onda är en himmelsk princip. Därför är förintelsen av kommunistpartiet också en himmelsk princip. Vi lämnar frivilligt det Kinesiska kommunistpartiets ungdomsförbund, en underorganisation till det onda kommunistpartiet.

Zhu Ying och Zuo Xiaojie
7 okt 2012, 20:14

Översatt från engelska