"Det känns som om jag funnit svaret och meningen med livet"
Samma Majakari sade att Chinese Spectacular är den vackraste föreställningen hon sett i Tammerfors. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Sirpa Pursuainen och Samma Majakari som var på Divine Performing Arts föreställning under måndagkvällen i Tampere-tali i Finland, berättade efteråt om sin upplevelse av showen.

– Jag var väldigt imponerad och jag tror att hela historien handlade om hur vi människor alltid söker efter meningen med livet och varför vi är här, säger Pursiainen som är kristen och arbetar inom handel.

– Jag tyckte det handlade om hur vi vill finna ut vilka vi är, och hur vi söker efter svaren och sanningen. Jag tycker att föreställningen talade väldigt mycket om det.

Divine Performing Arts går i spetsen för den traditionella kinesiska kulturens renässans. Det antika Kinas dygder såsom mod, lojalitet, ärlighet, vördnad för föräldrar, medkänsla, tillit och sökandet efter sanningen ligger inbäddat i många av föreställningens danser och musikstycken.

– Jag tycker att framförandet av budskapet var så vackert. Jag tycker att hela framträdandet berättade om hur svårt det är i Kina om man tänker annorlunda, säger Pursiainen.

– Det känns som om jag har funnit svaret och meningen med livet.

Majakari, sjuksköterska, som även hon är kristen, imponerades av föreställningens konstnärliga sida.

– Det var en vacker föreställning. Personerna som gjort den är mycket talangfulla. Och historien bakom allting var väldigt vacker. Jag håller fortfarande på att smälta allt som jag sett och hört, säger Majakari.

– Det instrumentala var jättevackert, jag älskade det. Och de akrobatiska rörelserna, trummorna och även erhun.

Pursiainen berättar att hon varit i Asien och sett kulturshower där, men att den här är annorlunda.

– Jag skulle säga att den här showen i Tammerfors är den vackraste föreställningen jag sett här.

– Det som skiljer den här från många andra är att människorna inte bara spelar. Det är som om de menade vad de gjorde och man kunde se det. Det är därför som föreställningen verkligen berör ens hjärta.

Trosfrihet är viktigt, tillägger Pursiainen.

– Vi borde ha frihet att tro på det vi tror på och vi borde älska varandra. [Föreställningen] berättar en historia och det gjordes på ett bra sätt. Hur vi bemöter varandra, det är vad historien handlar om.

Majakari håller med.

För information om Divine Performing Arts kommande föreställningar, gå in på: www. BestChineseShows.com

The Epoch Times är en av Chinese Spectaculars stolta sponsorer. För en världsomfattande rapportering om föreställningen, besök: http://en.epochtimes.com/features/dpa2008/

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-31/68376.html


Sirpa Pursiainen sade att Chinese Spectacular handlar om meningen med livet. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)

Sirpa Pursiainen sade att Chinese Spectacular handlar om meningen med livet. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)