Det fiskas efter Falun Gong utanför Peking
Hebeipolisen har godkänt utplacering av Falun Gongs grundare Li Hongzis foton på marken och tvingar därmed pendlare att trampa på dem för att kunna passera. (Foto: Getty Images)


Den kinesiska polisen har satt upp ett fångstnät inom 200 km från Peking för att arrestera Falun Gong-utövare, uppger källor inne i landet. Aktionen antas vara ett resultat av den eskalerande paranoian över allmänt missnöje under OS.

I staden Chicheng och Huailai regionen i Hebeiprovinsen har plötsligt bilder av Falun Gongs grundare Li Hongzhi dykt upp på marken vid tåg och busstationer. Informationen släpptes av New Tang Dynasty Television (NTDTV) – ett oberoende satellitnätverk som haft sändningar in i Kina sedan 2001.

Polisen i Hebeiprovinsen har godkänt utplaceringar av dessa foton och tvingar därmed pendlarna att trampa på dem, säger NTDTV.

NTDTV säger att minst två Falun Gong-utövare redan har arresterats i Chicheng efter att ha vägrat trampa på Lis bild och över 20 har arresterats i Huailai.

– För utövare av Falun Gong är bilden av läraren helig. Att trampa på en sådan bild skulle vara detsamma som för en kristen att trampa på en Jesusbild, säger australiensiska Kay Rubacek, talesman för Falun Dafa i Sydney, Australien.

Kinesiska kommunisttjänstemän använde samma teknik i början av förföljelsen mot Falun Gong för att sålla ut utövare för arrestering, fortsätter hon. Den 20 juli 1999 startade förföljelsekampanjen mot Falun Gong vilken fortfarande pågår idag.

– Sorgligt nog är denna metod
till för att urskilja och förtala en grupp i samhället, den inte är ny. Den är känd och användes för att identifiera Falun Gong-utövare som måltavla för regimen när förförföljelsen först började 1999, säger Rubacek.

– Det är svårt att förstå att en sådan gammal metod, som påminner om kulturrevolutionens sätt att ”testa” ens samvete, offentligt används idag i ett land som getts de Olympiska spelen, fortsätter Rubacek.

Thomasz Korczynski, universitets föreläsare och polsk koordinator vid Aid to the Church in Need, säger att detta är en handling av dubbelt förtal.

– Det förnedrar både dig och personen som det trampas på, i detta fall en person Falun Gong-utövare har hög respekt för, sade han.

Det är försåtligt. Det är en fruktansvärd sak att tvingas trampa på en annan persons ansikte.

– Det påminner mig om någonting som utövades mot kristna under kulturrevolutionen. De lade ett kors på marken och krävde att folk skulle trampa på det, en efter annan. De som inte gjorde så skickades till tvångsarbetsläger och dödades ibland.

Säkerheten har rapporterats
som extremt hög i Zhangjiakou-distriktet där Huailai ligger, till och med ännu större än i Peking säger källan från regionen som önskar vara anonym.

Medborgare krävs bära ID om de så bara ska gå ut för att handla och de kan stoppas närsomhelst. Den lokala källan tror att det extra säkerhetstrycket är möjligt i Zhangjiakou eftersom det till skillnad från Peking som är fullt med utlänningar, inkluderat 30 000 utländsk media, ligger utanför internationellt fokus.

Falun Gong-utövare i Zhangjiakou föreslår att utländska reportrar även ska besöka Zhangjiakou för att få en inblick i hur situationen är där.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/china/falun-gong-olympic-dragnet-beijing-2318.html