"Det fanns en djup mening i showen"
Harri och Kukka Salmiovirta med deras femåriga dotter Nuppu tyckte om att se Chinese Spectacular på Tampere-talo. (Foto: Jens Almroth/Epoch Times)


Chinese Spectacular mottogs av en entusiastisk publik på söndagen. Eftersom showen var på eftermiddagen hade många familjer tagit med sig sina barn.

I publiken fanns makarna Salmiovirta med deras femåriga dotter Nappu. De hade sett en annons i det lokala morgonbladet ”Aamulehti”, vilken inspirerat dem till att köpa biljetter.

Kukka Salmiovirta, som är legitimerad sjuksköterska var särskilt förtjust i artisternas dräkter.

– Underbara dräkter, vi beundrade dem mycket, och musiken var verkligen vacker. Vår dotter Nappu tyckte om öppningsscenen och jag tyckte särskilt mycket om Havsnymferna.

Hon sade att hon kände att det fanns en mycket djup mening i showen, vilken hon inte kunde klä i ord.


Terttu Huhtinen och Sointu Koivula vid premiären av Chinese Spectacular. (Foto: Jens Almroth/Epoch Times)

Terttu Huhtinen och Sointu Koivula vid premiären av Chinese Spectacular. (Foto: Jens Almroth/Epoch Times)

Två rara äldre damer, Terttu och Sointu, hade rest 80 km från den lilla staden Ruovesi för att se showen och de var mycket nöjda med biljettköpet. Terttu arbetar på finska Socialförsäkringskontoret och Sointu (som betyder ”melodi”) har varit lantbrukare.

De talade båda entusiastiskt om showen.

– Det är mycket svårt att efter så kort tid säga vad som var bäst. Det var helt förtjusande; rörelserna, färgerna, de vackra kläderna och musiken. Trummorna var också fantastiska. Alla numren var fantastiska.

Både Terttu och Sointu var imponerade av bakgrunden som de sade passade mycket bra ihop med föreställningen. Elden som kom ut ur vulkanen och regnet i en av scenerna var mycket realistiska.

En annan dam i färgglada kläder som sitter i publiken, Helena Petersen Dygve, gick nyligen i pension. Hon har arbetat som assistent inom FN:s Economic Commission of Europé (ECE).

– Den här showen var verkligen fantastisk, särskilt de manliga dansarna, de var så maskulina och kvinnorna mycket vackra, säger Helena.

Helena Petersen Dygve har dansat på Let’s Dance School i Helsingfors, för att hålla sig i form.

– Jag var intresserad av att komma och se kinesisk dans eftersom jag har tagit många danslektioner inom olika typer av dans.

Helena Petersen Dygve ville lämna ett särskilt meddelande till de kinesiska dansarna:

– Jag beundrar de här kinesiska artisternas disciplin och långvariga träning, och jag vill tacka dem för det.

För information om kommande Divine Performing Arts föreställningar, vänligen besök . På torsdag, den 3 april, ges en extra föreställning på Cirkus i Stockholm.

Epoch Times har äran att vara sponsor för Chinese Spectacular. För att se hela rapporteringen från dess turné, var vänlig gå till version