"Det bara tog andan ur en"
Karabasz, som tjänstgör i det militära, och hans familj samtalar med artisterna i Shen Yun Performing Arts under VIP-mottagning. (Lisa Fan/The Epoch Times)


För en far är ingenting mer glädjande än att se sina döttrar lyckliga. Så kände Karabasz, som tjänstgör inom militären, efter att ha tittat på Shen Yun Performing Arts föreställning på Kennedy Center med sina tre döttrar och hustru.

– Att se mina döttrar njuta av den var förmodligen det finaste för mig, sade Karabasz.

Efter att ha fått kännedom om showen genom en tidningsannons, bestämde Karabasz att ta deras döttrar till föreställningen. De insåg att deras två äldre döttrar älskar teater och musik och deras yngsta dotter älskar dans.

Under hela showen satt Karabasz yngsta dotter ”helt absorberad, med händerna över munnen, ögon vidöppna, och helt stilla” för att inte missa en enda sak som hände på scenen.

– Jag kan verkligen säga att vattenälvornas dans [Nymfer till sjöss] absolut tog andan ur min dotter. Det var underbart att se vilken reaktion solfjädrarna och dimman på scenen gjorde för att skapa den där reaktionen hos henne, sade han. Han hänvisade till några föreställningar på scenen som använde olika rekvisita.

Karabasz njöt också av showen.

– Koreografin var underbar. Rörelserna uppvisade grace och elegans som bara var fenomenalt, kostymerna var fenomenala, det var en mycket väl gjord produktion, sade han och tillade att han tyckte att Shen Yuns öppningsscen när ridån går upp var ”visuellt imponerande”.

– Det bara tog andan ur en att titta på det, sade han.

Shen Yun presenterar klassisk kinesisk dans och musik. Kinesisk dans är ett rik och komplett danssystem som består av dynamiska och avancerade rörelser, vilket gör det möjligt för artisterna att förmedla olika känslor och uttryck.

– Man kan se att det finns en del känslomässiga undertoner. Dansen innehåller mycket glädje. Det är fantastiskt hur mycket uttrycksfullhet de kan få in i rörelserna och i deras reaktioner på scenen, säger Karabasz.

– Det var fantastiskt att bara titta på deras förmåga, talang, och graciösa dansrörelser. Det var helt fantastiskt, sade han och berömde Shen Yun artisterna, som tillhör världens elitartister och har rekryterats från hela världen och från stora internationella tävlingar.

Epoch times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. Vänligen se webbsidan, ShenYunPerformingArts.org för ytterligare information.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/21606/