”Det är väldigt bra att ni framför dessa shower”
Camilla Andersson. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Divine Performing Arts Chinese Spectacular förgyllde scenen på Cirkus i Stockholm under premiären på torsdagskvällen. Publiken var så imponerad att de ofta applåderade mitt under uppträdandena och showen avslutades med två inropningar.

Camilla Andersson såg Chinese Spectacular med sin familj. Hon och hennes man är grundare av en svensk organisation som heter Upplysning om kommunismen.

– Jag tycker att det var en mycket bra föreställning och jag tror att det är nödvändigt, särskilt för västerlänningar, att förstå komplikationerna i Kina och om kommunistpartiet. Jag tycker det är väldigt bra att ni uppför dessa shower, sade Camilla.

Camilla hade ingen särskild favorit.
– Jag gillade faktiskt allt. Jag tror att barnen gillade flickorna i rosa klänningar.

– Jag tror att det är bra att se showen eftersom jag tror att folk kanske glömmer vad Kina handlar om, och att folk, särskilt här i Sverige, inte vet mycket om kommunism som ideologi. Jag tycker att det är mycket bra att denna show uppförs för att visa hur kommunister kan förstöra kultur.

Camilla sade att hennes organisation grundades på grund av bristen på information om kommunism och hur destruktiv den är.

– Våra grannar ockuperades av ryssarna. Folk fick inte lära sig om vad som hände där i läroböckerna i skolan såsom de borde ha gjort. Så det var väldigt tyst. Det nämndes inte heller något om ockupationen i läroböckerna.

– I läroböckerna på sjuttiotalet stod bara bra saker om Kina och om Mao, så jag tror att det är nödvändigt att folk gör detta.


Anders Hjemdahl (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)

Anders Hjemdahl (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)

Hennes man Anders Hjemdahl sade att han uppskattade att få se en show fri från element av kommunistinfluenser.

– Det är väldigt uppfriskande att se en sådan färggrann uppvisning av kinesisk kultur utan att ha ett tomt spektakel med kommunistisk disciplin och lydnad. Han tillade att showen har fokus på kinesisk historia och kinesisk kultur i genuin mening.

Angående Kinas ambassads försök att stoppa Chinese Spectacular från att turnera sade Camilla:
– Jag tycker att det är fruktansvärt. Jag tycker inte att ambassaden bör göra så.

– Vi hade samma erfarenhet med den ryska ambassaden när vi hade utställningen om motståndet i de baltiska länderna under ockupationen. Det är inte särskilt bra att de gör så. Det här handlar om information och kultur och det är en kulturell händelse. Även om de tycker att det är politiskt så skulle de inte kunna stoppa det. Det här är ett fritt land och här får man göra som man vill.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-21/67888.html