”Det är stort att få vara med om det här”
Björn Bengtsson besökte Shen Yun med hustrun Jane och imponerades av artisternas skicklighet. (Foto: Hans Bengtsson/Epoch Times)


På skärtorsdagskvällen hade Shen Yun Sverigepremiär inför ett välfyllt Cirkus i ett vårvintrigt Stockholm.

– Det är stort att få vara med om det här, det är praktfullt, sade Björn Bengtsson som såg showen tillsammans med hustrun Jane.

Björn Bengtsson äger bland annat det företag som levererar måltavlorna till bågskyttetävlingarna i Peking-OS, samt tillsammans med hustrun ett företag som tillverkar storskaliga världskartor. Han har mycket kontakt med Kina inför OS.

– Spännande och exotiskt och med fantastiskt hög klass, var Björn Bengtssons spontana kommentar när han kom ut i foajén efter första akten.

Han upplevde att föreställningen täckte många olika områden av den kinesiska kulturen.

– Bland annat Falun Gong-rörelsen, man förstod av det här hur oerhört utsatta de är.

Niklas Öhrström, verksam inom databranschen, och ekonomen Sofie Lindberg tyckte att det var effektfullt med de vackra färgerna och dansen ”som liksom flyter hela tiden”.

– Och så var det som någon sade innan föreställningen; att den skulle vara rogivande. Det var den verkligen utom trummorna på slutet, då vaknade man till, skrattar Niklas Öhrström.

Den annorlunda kulturen var det som mest fascinerade gestaltterapeuten Agnieszka Zysk, ursprungligen från Polen. Hon är särskilt intresserad av kläder från andra kulturer, därför uppskattade hon de vackra klänningarna.

– De hade så vackra färger, det är viktigt för mig.

Det USA-baserade artistsällskapet Shen Yun ger ytterligare tre föreställningar i Stockholm innan det är dags för Linköping den 27, som följs av Tammerfors i Finland den 30 och 31 mars.


Anrika Cirkus på Kungliga Djurgården i Stockholm var värd för Shen Yuns Sverigepremiär på skärtorsdagen. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)

Anrika Cirkus på Kungliga Djurgården i Stockholm var värd för Shen Yuns Sverigepremiär på skärtorsdagen. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)


Niklas Öhrstöm och Sofie Lindberg kände ett lugn som spred sig under föreställningen. (Foto: Hans Bengtsson/Epoch Times)

Niklas Öhrstöm och Sofie Lindberg kände ett lugn som spred sig under föreställningen. (Foto: Hans Bengtsson/Epoch Times)Nateusz Kasziyk, Mariusz Wisniewski och Agnieszka Zysk gillade alla den ”Tibetanska skåldansen”. (Foto: Hans Bengtsson/Epoch Times)