”Det är sällan man ser så många trummor!”
Anita Anttila och Linda Hautala från Nokia imponerades av trummorna och ville se mer. (Foto: Jan Jekielek/Epoch Times)


Anita Anttila och Linda Hautala är från Nokia, ca 15 kilometer från Tammerfors. Anita är numera pensionär och har tidigare arbetat på dagis. Det är första gången de ser en föreställning med traditionell kinesisk kultur. Anita tycker att det är jättebra att föreställningen kommer till Tammerfors för de har ingen möjlighet att åka till Kina.

– Det är mycket, mycket fint. Så mycket färger och fina kläder, alla är så vackra och ler så vackert.

För över 30 år sedan tävlade Anita i Finland i pardans med sin bror. De dansade samba, tango, vals, jenka och polka. Anita tyckte om volterna i ”Kvinnan från månen” och ville klappa händerna.

– Jag tycker att bakgrundsbilderna till de olika numren passar mycket bra. Musiken är annorlunda än det jag har hört tidigare. Den är mycket lugn.

Linda är 18 år och spelar piano, teater och sjunger. Hon har gått i musikklass i sju år. Nu går hon på Nokia Lukio (gymnasiet). Favoritämnena är biologi, fysik och matematik. Hon övar teater och sång fyra gånger per vecka i ungefär tre timmar per gång. Hon har tidigare varit Julia i ”Romeo och Julia”.

– I sommar kommer vi att spela ”Den blå drömmen”. Vi kommer att göra samma uppsättning som vi gjorde förra året eftersom den blev så omtyckt. I föreställningen är jag Armi, en kvinna från Afrika.

Anita kommenterar att sångtexter ofta handlar om kärlek. Hon tycker att det är bra att sångtexterna handlar om samhället i den här föreställningen. Sopranen Bai Xue sjöng sången ”Lyckönskningar”.

– Vilken fin klänning, som en prinsessa! Vilka fina ord! kommenterar Anita.

Båda mor och dotter har trummorna som favorit. De tycker att segertrummorna som avslutade föreställningen var bäst.

– Det är sällan man ser så många trummor. Jag ville se mera! säger Anita.