"Det är ljust, det påverkade mitt liv, det gjorde skillnad"
Bente Bjönnes arbetar på mormontemplet i Stockholm. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Divine Performing Arts har rest världen runt med sina uppvisningar av den magnifika traditionella kinesiska kulturen och berört publik i Europa, Nordamerika och Asien. Föreställningen Shen Yun – Chinese Spectacular uppfördes på Cirkus i Stockholm i slutet av mars.

En del besökare kom tillbaka för att se föreställningen en andra gång.

Sjukgymnasten Bente Bjönnes var en av dem som återvände till Cirkus. Hon såg showen på torsdagen och återvände igen på onsdagen veckan efter, synbart berörd över vad hon såg och kände.

– Jag älskade det och uppskattade det väldigt mycket. Det är något av de alla vackraste rörelserna och danserna jag någonsin sett … Jag ville se den en gång till eftersom jag inte vet om jag någonsin kommer att åka till Kina. Detta är Kina när det är som bäst.

Bente som arbetar i mormontemplet i Stockholm säger att hon har tränat tai chi och att hon älskar dans. Hon upprepar:

– Detta är den vackraste dans jag någonsin har sett. Det är en sådan fantastisk upplevelse, det är så vackert. Man kan se rötterna, kulturen, den djupa kulturen. I varje dans finns en berättelse bakom.

Bente vill ta berättelserna och bilderna med sig.

– Jag kan bära dem, jag har bilderna i huvudet och orden bakom historien. Jag kan ta det från scenen in i mitt minne.

Hon känner att alla skulle se föreställningen eftersom:

– Den är så ljus. Den påverkade mitt liv och gjorde en skillnad. Dess skönhet lyfter, den lyfter för att fokusera endast på ljuset. Den gjorde en skillnad i allas liv tror jag. Den har verkligen förändrat mitt liv, säger hon med klara ögon.

För information om kommande föreställningar med Divine Performing Arts:

www.DivinePerformingArts.org

www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är en stolt sponsor av Chinese Spectacular. Se följande länk för fler artiklar om föreställningen:

http://en.epochtimes.com/features/dpa2008

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-27/68116.html