”Det är första gången som jag ser någonting så fascinerande”
Astrid Shorn, marknadsförare, och hennes kollega Andy Neumann på Chinese Spectacular i München. (Foto: Epoch Times)


Astrid Shorn är marknadsförare på Munich Trade Fair Centre och hennes kollega, Andy Neumann kom till premiären av Chinese Spectacular på Munich’s Prince Regent Theatre, på fredagskvällen i den tyska staden München.

Fastän de beklagade att den omskrivna kulturella förställningen inte hölls på Trade Fair Centre, måste de medge att ”den här förställningen verkligen passar den här teatern – gammal traditionell kinesisk kultur på en traditionell teater.”

Neumann sade att han uppskattade hela föreställningen, från dansen, kostymerna till koreografin.

Shorn höll med:

– Jag tyckte också väldigt mycket om den. Den är så olik europeisk kultur, färgerna, allt är helt enkelt fascinerande. Den kinesiska kulturen skiljer sig så från den europeiska. Det är någonting fullständigt annorlunda.

– Det är första gången som jag ser någonting så fascinerande, tillade hon.

Neumann var särskilt imponerad av trummorna, ”Tang-hovets trumslagare” och ”Segertrummor” medan Schorns favorit var ”Vattenärmar.”

Schorn protesterar mot de ansträngningar som de kinesiska ambassaderna i Tyskland och andra länder gjort för att störa föreställningarna eller hindrat dem från att uppträda.

– När någonting så här bra framförs, så ska det framföras. Vi är i Tyskland, i ett fritt land. Här kan alla uttrycka sin åsikt. Det är konst och ska inte förbjudas. Konst är fritt och ska fortsätta vara fritt.

Båda säger att de definitivt kommer nästa år för att se 2009 Divine Performing Arts föreställning och kommer också att rekommendera den till sina vänner.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-20/69490.html