"Den kinesiska regimen är en gangsterregim"


Medan Hu Jintao behandlades mycket diplomatiskt under presskonferensen i Vita huset, var det en kongressledamot som inte sparade på krutet. Andra kongressledamöter distanserar sig från Hu.

Kongressledamoten Dana Rohrabacher (Kalifornien) talade på onsdagen om den kinesiska regimen som en ”gangsterregim.”

I en intervju i pratshowen ”Parker-Spitzer” på CNN, onsdag kvällen, förklarade kongressledamoten Rohrabacher vad han menade. Han sade bland annat om Kina:

– Detta är en gangsterregim som mördar sitt eget folk och bör behandlas på det sättet annars kommer de inte att respektera oss.

– Det saknas reformer, det finns överhuvudtaget inga liberala reformer i Kina. Det finns ingen yttrandefrihet, ingen pressfrihet, ingen mötesfrihet. … Det finns inga oppositionspartier. Vem som än höjer sin röst i Kina kastas omedelbart i fängelse.

Rohrabacher nämnde att ett av de sämsta uttrycken för bristen på mänskliga rättigheter var dess ”pågående förtryck av religion.” Han nämnde särskilt, som ett exempel, behandlingen av Falun Gong-utövare.

– Falun Gong-utövare kastas i fängelse i tusentals och har blivit misshandlade till döds och blivit bestulna på sina organ som sedan säljs. Det kan inte bli mycket mer makabert än detta, sade kongressledamoten.

Ledamoten påpekade också att Falun Gong bara är ett exempel. Han nämnde också förtrycket av det tibetanska folket, uigurerna, och många andra grupper i Kina.

Rohrabachers uttalanden var anmärkningsvärda i sin frispråkighet, men även andra kongressledamöter har signalerat missnöje med Hu Jintaos besök.

Talmannen i kammaren, John Boehner, majoritetsledaren i senaten, Harry Reid, och minoritetsledaren, Mitch McConnell, valde alla att inte delta på middagen i Vita huset på onsdagkvällen.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/49645/