"Den här föreställningen glömmer jag aldrig"
"Nu är denna etta och Harry Belanfonte tvåa" sade Barbro Engström som såg Shen Yuns show tillsammans med vännen Karl-Erik Karlsson. (Foto: Pirjo Svensson)


Karl-Erik Karlsson och Barbro Engström kom i sällskap på onsdagen till Shen Yun Performing Arts eftermiddagsshow på Cirkus. Solen strålade från en blå himmel när Karl-Erik Karlsson anlände med tåg till huvudstaden.

Barbro Engström hade blivit intresserad av föreställningen efter att ha sett en broschyr i ett köpcentrum.

– Det var någonting som fängslade mig, det var så fina färger, säger hon om foldern.

Dagen därpå kom Karl-Erik på besök och sedan även han blivit intresserad gick de och köpte biljetter, de dyraste.

– Jag har inte sett sådana här föreställningar förut utan jag tyckte att det kunde vara värt att prova och se, säger Karl-Erik.

– Och nu har vi sett den här fantastiska föreställningen. Det här glömmer jag aldrig, nej aldrig. Showen var så fascinerande att jag hängav hela mig. Jag har aldrig upplevt något dylikt. Jag blev verkligen gripen, säger Barbro.

Till dags dato har Barbros största favorit varit Harry Belafonte som hon har sett två gånger i Stockholm.

– Men det här går inte att jämföra, Belafontes show var också underbar. Men den här föreställningen är nu på första plats och han kommer tvåa.

Vännen Karl-Erik säger sig ha fått många intryck från showen. När orden kommer till honom igen ska han skriva ned sina intryck på datorn. Det är Barbro som har denna önskan, hon vill ha det minnet från den här Shen Yun-föreställningen nedtecknad.

– Och nu skall jag hem och skriva, tillägger Karl-Erik.

Cirkusfakta:

Cirkus ligger på Djurgården som är en av Stockholms många öar.

Den anrika och charmiga teaterbyggnaden byggdes 1892 och användes ursprungligen till cirkusföreställningar och därav också namnet. Nuförtiden ges mest konserter och musikaler.